Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Samen bootdieven STOPPEN!

Samen bootdieven STOPPEN!

Donderdag 19 juni 2014

Getverderrie zeg..... het vaarseizoen 2014 is lekker op gang gekomen met een paar topdagen en wat voert de boventoon qua gesprekken in veel havens?!?!?!? DIEFSTAL! Navraag bij de Politie leert dat er dit jaar inderdaad meer dan gemiddeld veel diefstallen van boten en buitenboordmotoren worden geregistreerd. De bootdief is op pad en dat is not nice!

 

Samen kunnen we die smerige bootdieven STOPPEN!

 

Vroeger waren bootdieven kapers die met een vrijbrief van een Koning of Stadhouder schepen van andere nationaliteiten enterden, leegplunderden en vervolgens meenamen. Zo'n kaper had nog iets heroïsch hetgeen we niet kunnen zeggen van die onderkruipsels die anno 2014 onze bootjes meejatten. Stiekem als bange wezels struinen ze in het donker van de nacht vaartjes, opritten, jachthavens en wat al niet meer af. Worden ze betrapt dan roept justitie heel hard 'Foei', om ze met vermanende vinger toe te spreken het vooral toch nooit meer te doen. Daarna krijgt de betrapte bootdief een aai over de bol en een begripvolle blik omdat zijn jeugd toch oh zo beroerd was....... Nou BoeHoeHoe. Opzouten minkukel, blijf met je graaiende vingertjes van onze bootjes af. Ga Belastingkantoren plunderen, steel een scooter, jat een racefiets (scheelt weer zo'n jakkerende randdebiel op 's lands fietspaden).... Maar blijf van onze bootjes af.

 

Nu kun je er wat aan doen: http://www.happysailor.nl/1375653600/stop_de_botendief_10_tips/ lees dit dus goed!

 

Maar helaas..... ook de botendief wordt slimmer, jammer genoeg niet slim genoeg om een echte baan te zoeken of iets ander eerzaams, maar toch. Omdat die lafhartige keutels uit onze maatschappij steeds nieuwe trucjes bedenken om jouw en mijn boot in te pikken is er: www.stolenboats.nl een initiatief dat wij voor de volle 100% toejuichen!

 

Op deze site worden gestolen boten en buitenboordmotoren geplaatst. Daarnaast worden er schepen die om wat voor reden dan ook door een bank of financieringsmaatschappij worden gezocht getoond. Het mooie van Stolenboats.nl is dat jij en ik mee kunnen helpen een gestolen boot terug te vinden. Wanneer alle watersporters actieve spotters worden dan is het snel voorbij met de botendieverij (rijmt zowaar een beetje). Een botendief steelt natuurlijk niet om zelf in jouw bootje te gaan varen. Nope: die wil hij verpatsen. Door een gestolen boot snel te publiceren op Stolenboats.nl wordt het lastiger voor de bootdief zijn buit door te verkopen. Op Stolenboats vind je tips om te voorkomen dat jouw boot de volgende wordt en nog veel meer. Het is wellicht qua design niet de mooiste site maar het is voor de goede zaak!

 

Kijk zelf eens op www.stolenboats.nl en volg ze vooral ook op Twitter, samen zien we meer. Help mee die akelige bootgangsters een halt toe te roepen, doe het nu....... want jouw bootje zou zomaar de volgende kunnen zijn (beeld je nu een lege box in, doorgesneden landvasten, een gure wind en een horrorfilm muziekje op de achtergrond).

 

 

 

 

 

foto met dank aan Google, thanks guy's!