Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
NIEUW in 2014: Ranieri Atlantis 19!
NIEUW in 2014: Ranieri Atlantis 19!
NIEUW in 2014: Ranieri Atlantis 19!
NIEUW in 2014: Ranieri Atlantis 19!
NIEUW in 2014: Ranieri Atlantis 19!
NIEUW in 2014: Ranieri Atlantis 19!

NIEUW in 2014: Ranieri Atlantis 19!

Maandag 17 maart 2014

Wie van sportief varen houdt zonder al teveel poespas moet vooral even doorlezen. Ranieri International heeft namelijk onlangs voor 2014 de nieuwe Atlantis 19 geintroduceerd. We kennen Ranieri met name van sportieve snel varende motorjachten die er altijd goed uitzien, dus onze interesse in de nieuwe 'kleine' Ranieri is dan ook gewekt. Is het wat?

 

De Baby Ranieri is nu al VOLWASSEN!

 

Met de Atlantis 19 biedt Ranieri een compacte sportboot waarop je toch een weekendje weg kan. Ranieri staat bekend om haar coole boten (zie eerder op Happy Sailor: http://www.happysailor.nl/1370296801/ranieri_atlantis_28_niet_voor_oma/) die er door hun Italiaanse design gewoon superlekker uitzien. Dit laatste is in het geval van de Atlantis 19 ook weer zo. Het is een frisse verschijning die er ondanks de kleinere afmetingen prima uitziet. Een stoere lijn gecombineerd met een aantal mooie Italiaanse designfeatures maken van de Atlantis 19 simpelweg een FRAAIE BOOT!

 

Binnen de Ranieri Cabin line is de Atlantis 19 de baby oftewel: de Benjamin. Meestal is zo'n baby in het leveringsprogramma van een werf niet echt serieus te nemen. Het zijn immers maar al te vaak uitgeklede versies van hun grotere broers en zussen. In het geval van de Atlantis 19 is dit absoluut niet zo. De boot is nu al volwassen. Nix puberteit of wat dan ook..... Benjamin Atlantis 19 is direct uit de luiers en een grote jongen die zijn mannetje staat.

 

Door de beperkte afmeting kan de Atlantis 19 prima op een trailer vervoerd worden. Dit is natuurlijk een groot voordeel wanneer je er voor kiest om overal en nergens lekker te gaan varen. Verder biedt de kajuit voor zijn lengte ook nog eens plenty ruimte. Je kunt er prima met 2 volwassenen in overnachten, toiletje en keukentje erin en klaar ben je. Qua motorisering is het wat we van Ranieri inmiddels wel weten: DIK! Je kunt er een 140PK BBM achter hangen.... 140PK!!!!! OK, je bent wellicht niet zo snel als een raceboot maar voor de rest laat je toch aardig wat collega watersporters achter je. In de kajuit is de afwerking netjes maar wat spartaans als te verwachten valt, aan dek is alles prima in orde..... echt een boot voor de sweet life on deck. Een lekker zonnebed op het kajuitdak maakt alles helemaal af in onze optiek.

 

De specificaties:

- lengte: 5,65m

- breedte: 2,20m

- gewicht: 670kg

- motorisering: maximaal 1 x 140PK BBM

- brandstoftank: 105l

- watertank:  60l

- aantal personen: 7 (en voor een weekendje weg 2)

- CE Classificatie: C (kustwateren)

- besturing: mechanisch

 

Standaard wordt de Ranieri Atlantis 19 geleverd incl. van alles en nog wat met als belangrijkste features natuurlijk de complete kussensets, bilge pomp, RVS accessoires (railing etc.) en verlichting (navigatie en kajuit). Optioneel kun je het zo gek maken als je zelf wil. Wat te denken van een anker...... Blijft overigens wel vreemd dat dit niet standaard is.... is zo'n beetje hetzelfde als een auto kopen zonder handrem of iets dergelijks. Maar goed... Opties als een bimini top en toilet zijn natuurlijk aan te bevelen. Ook een andere rompkleur dan het standaard wit kan aardig zijn, in Happy Sailor blauw wordt zo'n Atlantis natuurlijk direct een zeer smaakvolle verschijning op het water.

 

Moeten we verder nog wat vermelden over deze boot? Alleen dit: ben jij op zoek naar een leuke sportieve boot waar je lekker overal mee naar toe kan dan is dit jouw boot. Wil je een wereldreis maken, dan is dit niet jouw boot. Wil je met vrienden een dagje lol maken op het water, dan is dit jouw boot. Wil je als een bejaarde met je kont op een tuinstoel op het achterdek de hele dag goedkope sherry drinken...... dan is dit ZEKER NIET JOUW BOOT! Nope: de Ranieri Atlantis 19 is een boot voor mensen die echt van varen houden maar niet teveel gedoe eromheen willen hebben.

 

In Nederland kun je de Atlantis 19 kopen bij Slikkendam Watersport: www.slikkendam.nl Meer info over Ranieri International en een gaaf filmpje over de Atlantis 19 vind je op www.ranieri-international.com Have FUN!

 

 

 

foto's met dank aan Ranieri International