Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Ranieri Atlantis 28..... niet voor Oma!
Ranieri Atlantis 28..... niet voor Oma!
Ranieri Atlantis 28..... niet voor Oma!
Ranieri Atlantis 28..... niet voor Oma!
Ranieri Atlantis 28..... niet voor Oma!
Ranieri Atlantis 28..... niet voor Oma!

Ranieri Atlantis 28..... niet voor Oma!

Dinsdag 4 juni 2013

De Italiaanse Ranieri werf staat bekend om haar sportieve fraai gelijnde sportboten. Opgericht ergens aan het einde van de Sixties heeft het merk inmiddels haar positie verworven op de internationale plezierboten branche. Ranieri boten herken je aan de flitsende lijnen en het pakkende design. Zo ook de voor 2013 nieuwe Ranieri Atlantis 28 Cabin!

 

Italiaans: vurig temprament en dito design!

 

Wat kunnen we vertellen over de Atlantis 28 Cabin behalve dan dat deze er goed uitziet en typisch Italiaans gestyled is.... dat weet jijzelf waarschijnlijk ook wel. Wat je waarschijnlijk niet weet is dat alle Ranieri sportboten die gebouwd worden persoonlijk door de oprichter van de Ranieri Werf: Meneer Pietro Ranieri, tijdens het productieproces worden gecontroleerd. Kwaliteit in prestatie en detail is zo gewaarborgd. Moet je je voorstellen: zo'n moderne fabriek waar dan zo'n mopperende oude Italiaan doorheen loopt al 'No No' roepend wanneer er ergens een schroefje verkeerd gaat. Woest wordt hij wanneer een Italiaan het Ranieri logo niet met respect op de romp monteert: 'I'll hit you with my cane you.... YOU' (en dan in het Italiaans natuurlijk of met een Italiaans accent)......

 

De Atlantis 28 Cabin wordt standaard met een enorme waslijst aan opties geleverd. Wat te denken van standaard een elektrische ankerlier of een koelkast..... Ook zetten ze er sowieso een douche en radio voor je in. De lijst is LANG. Voor de hele lijst verwijzen we je naar de site van de importeur in Nederland Slikkendam Watersport. Qua motorisering kun je kiezen voor 1 of 2 buitenboord motoren die samen maximaal 600PK opleveren. 600PK!!!! Wedden dat je dan over het water vliegt met die boot. Hij weegt 2.400 kilo dus dat wil wel.

 

Je kunt er met 4 personen op slapen en met 10 personen op bivakkeren. Moet je overigens niet doen: met z'n tienen op de Atlantis 28. Veel te druk, kun je je kont niet keren, laat staan lekker varen. De ruime kuip biedt overigens wel de ruimte voor 10 opvarenden maar lijkt ons een stuk comfortabeler wanneer je er met een man/vrouw of 6 mee weg gaat. Is sowieso een girl magnet zo'n boot.... Wedden dat je in no time de kuip vol hebt wanneer je uitnodigend naar omstanders op de kade wenkt! Niet te hopen dat een incontinente oma je gezwaai ook ziet om dan vervolgens lekker druppelend je fraaie kussens te bevuilen.... BAH! Nee wat je wel moet doen bij deze Ranieri is gericht mensen vragen, die is NIET voor oma!

 

Nog meer te melden? Voor nu even niet. Het is gewoon een fraaie sportieve boot die qua prijs heel veel luxe levert. Meer weten over Ranieri en de Atlantis 28: www.slikkendam.nl (dat is als gemeld de importeur voor Nederland).

 

 

 

foto's met dank aan Ranieri International