Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
HELD Wouter Verbraak!

HELD Wouter Verbraak!

Vrijdag 5 december 2014

Man Man Man wat waren het heftige dagen de afgelopen week tijdens de Volvo Ocean Race. Geen wind, wel wind, zowaar Arabieren (Abu Dhabi Ocean Racing team) op kop..... moet natuurlijk niet veel gekker worden: nog even en die Arabieren gaan schaatsen om vervolgens Sven Kramer eraf te rijden..... (gruwelijke gedachte). Natuurlijk het prachtige gevecht tussen 'onze' boot van Team Brunel en de Chinezen van Dongfeng Race Team om de tweede plaats..... en de inmiddels zeer veel besproken crash van de Denen van Team Vestas Wind, die dus op de klippen zijn gelopen.

 

Een GROOT mens geeft zijn/haar fouten toe!

 

Team Vestas Wind liep op de klippen en das niet zo handig. Een Ocean Racer is daar niet op gebouwd. Het resultaat: een extra opening in de romp ter hoogte van het achterdek en een kiel die klaar is voor de oudijzer handelaren. Zoals het er nu uitziet liggen de Denen eruit. De Denen inclusief hun navigator, de Nederlander Wouter Verbraak. 

 

Wouter Verbraak is een ervaren regatta zeiler en een nog meer ervaren navigator. Hij hoort tot de besten van de wereld en werd om die reden door Team Vestas Wind als navigator op hun Volvo Ocean Race zeiljacht aangesteld. Een logische keuze gezien de uitstekende staat van dienst van Wouter. Maar ja....... toch ging het mis. Dat kan gebeuren tijdens een race. En toen stond Wouter op. Als enige wist hij precies wat er gebeurd was en hoe het toch kon dat ze bij de klippen omhoog gezeild waren. Wouter riep geen 'boehoehoe' en 'ik ben zo zielig', als een bange politicus, een falende voetbaltrainer of een plagiaat plegende academicus. Nope, Wouter deed dat wat een GROOT mens pleegt te doen.

 

Wouter nam de volledige verantwoording op zich en schreef op zijn Facebook pagina: 'I made a BIG mistake'. Kijk daar houden wij van. Gewoon kop door de muur en je fout toegeven. Alleen een GROOT mens komt ruiterlijk voor zijn eigen fouten uit. Een GROOT mens durft de waarheid te spreken ondanks de consequenties die deze waarheid kan hebben. Daarom vinden wij Wouter Verbraak een GROOT man, een HELD omdat hij staat voor wie hij is en voor wat hij doet.

 

KLASSE GOZER, ons respect heb je. Mochten er ooit een Happy Sailor boot meedoen aan de Volvo Ocean Race dan ben jij onze navigator. Welkom aan boord alvast.... al zullen we vooraf uiteraard wel even onze reddingsmiddelen checken en goed de verzekeringspolis doornemen.....(flauw). Anyway: voor ons is Wouter een HELD, en terecht!

 

Check Wouter's reactie op het ongeluk hier: https://www.facebook.com/WouterVerbraakSailing

 

De Volvo Ocean Race volg je natuurlijk op www.volvooceanrace.com

 

 

 

foto's met dank aan Volvo Ocean Race en Wouter Verbraak himself!