Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Peugeot gaat helemaal LOS!
Peugeot gaat helemaal LOS!
Peugeot gaat helemaal LOS!
Peugeot gaat helemaal LOS!
Peugeot gaat helemaal LOS!
Peugeot gaat helemaal LOS!
Peugeot gaat helemaal LOS!
Peugeot gaat helemaal LOS!

Peugeot gaat helemaal LOS!

Woensdag 28 mei 2014

Peugeot? Dat zijn toch auto's made in La France? Yep, klopt helemaal. Auto's uit Frankrijk, die hebben niets te zoeken op HappySailor.nl of toch wel?! Ja dus! Peugeot is in het bezit van een eigen designstudio en de dames en heren designers aldaar zijn helemaal los gegaan op verschillende thema's o.a. hoe volgens Peugeot een boot eruit kan zien.....

 

Die gekke Fransen bij Peugeot designen een motor en zeiljacht!

 

Het is inmiddels best wel trendy om als automerk jouw visie op andere producten te tonen. Zo kwamen merken als Jaguar en Aston Martin al eerder met schitterende ontwerpen over hoe hun schip er uit zou moeten zien (check Happy Sailor voor het item over de Aston Martin Powerboat http://www.happysailor.nl/1395874801/cool_de_aston_martin_voyage_55/). Echte staaltjes designersart laten die autofabrikanten zien. Nu verwacht je dit natuurlijk eerder van topmerken als Jaguar en Aston Martin.... maar daar dachten de mensen bij het Peugeot Design Lab heel anders over.

 

Peugeot's Design Lab is in 2010 opgericht om vernieuwende designconcepten te ontwikkelen en zo Peugeot als merk nog beter neer te zetten. Het duurde niet lang of de eerste conceptfietsen, horloges en zowaar een design koffiemolen zagen het licht. Die Fransen daar gingen helemaal los..... Daar moest natuurlijk ook hun idee bij hoe een modern schip te ontwerpen. Gelukkig voor ons gingen die gekke Fransen direct met elkaar op de vuist. Ze konden het niet eens worden of ze een motor of zeiljacht moesten designen. Er werd 'Merde', geroepen en de Franse revolutie stond wederom op het punt van uitbreken. Het ging de Peugeot Design Lab ontwerpers wat ver om de guillotine voor dit geschil in te zetten en ze besloten om dan maar beide schepen te designen. Zo ontstond Peugeot's visie op zeilen en motorboot varen.

 

Qua design zien de beide boten er geweldig uit. Supermodern met een strakke lijn. De motorboot oogt rank en snel, de zeilboot minimalistisch, zakelijk en eigenlijk ook best wel snel. Twee absolute design hoogstandjes! Of ze ooit in productie gaan weten we niet. Helaas worden dergelijke concepten meer gemaakt voor de show dan om echt te water te worden gelaten.... maar gelukkig hebben we de foto's nog. Onze tip aan Peugeot: bouwen die dingen. Vergeet die fiets, vergeet dat horloge en vergeet vooral die vliegtuigen (zijn ze ook over aan het mijmeren). Ga de boten in, NU: tres rapide!

 

Meer Peugeot Design Lab concepten en ontwerpen vind je op www.peugeotdesignlab.com

 

 

 

 

foto's met dank aan Peugeot Design Lab.... MERCI!