Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
De FISCUS loert op jouw boot!

De FISCUS loert op jouw boot!

Woensdag 21 mei 2014

Opgepast Happy Sailors, er breken wellicht barre tijden voor jou aan op het water. Wat is er aan de hand op onze mooie Nederlandse vaarwateren? Op de site van de mens zijn grootste vriend (nee niet je hond): politie.nl, werd vol trots verteld dat politie weer flink gaat controleren op de Nederlandse wateren. Niets mis mee, een beetje handhaving kan absoluut geen kwaad. Kwalijker is dat de grijpgrage vingertjes van de Nederlandse fiscus ook dit seizoen meevaren!

 

Een aangifte te laat indienen en je wordt van je bootje gehaald!

 

Afgelopen zaterdag 17 mei hield de politie een grootscheepse controle op de wateren rondom Leiden. De wateren die gecontroleerd werden zijn het Oestgeesterkanaal, de Vlietlanden, de Kagerplassen en Leiden zelf. Kortom een flink gebied met aardig wat vaartjes en meer. De politie zette hier dan ook 6 boten incl. crew voor in. Er werd tijdens deze grootscheepse (leuke woordspeling in het kader van varen: grootscheepse.....) controle gelet op zaken als: te snel varen, veiligheid aan boord, wel of geen geldig vaarbewijs, registratie van de boot, alcohol en de voorrangsregels.

 

Zoals we net al schreven eigenlijk niks mis met zo af en toe een controle. Op drukke vaarwateren is het zaak dat iedereen zich aan de regels houdt. De politie is afgelopen zaterdag ook redelijk schappelijk geweest. Veel schippers kwamen weg met een waarschuwing, een aantal ging voor de bijl. Zo zijn er 15 schippers bekeurd waarvan eentje bijvoorbeeld voor het door een rood licht heen varen...... terecht natuurlijk dat deze schipper een prent kreeg. Laten we op het water gewoon fatsoenlijk zijn en ons zoveel mogelijk aan de regels houden. Nou Nou...... wat zijn we het weer eens met onze overheid, das eigenlijk niets voor Happy Sailor. Klopt, we gaan nu dan ook volledig los in deel twee!

 

De fiscus vaart dus ook mee! Hoe ZIEK is dit? Iedereen weet dat de Nederlandse fiscus niet eens een fatsoenlijk computersysteem kan implementeren, laat staan alle aangiftes en aanslagen foutloos behandelen. Deze club vaart mee. Ze checken bij de zogenaamde 100% controles of je toevallig nog ergens iets open hebt staan. Dit kan een aanslag zijn waar je al bezwaar tegen hebt gemaakt maar die nog niet is afgewikkeld, dit kan zijn omdat je wellicht onterecht een toeslag zou hebben ontvangen.... terwijl dit vaak helemaal niet het geval is weten we uit eigen ervaring. Het kan zijn omdat je een aangifte niet op tijd hebt ingediend waardoor er een boete op die aangifte openstaat. De fiscus checkt dit allemaal teneinde jou van je bootje af te halen. Oké notoire belastingontduikers mogen ze van ons aanpakken..... alleen zijn die zo slim om hun boot op een andere naam te zetten (ze ontduiken immers). Het gaat de fiscus dan ook niet om de schurken.

 

Het gaat de fiscus om jou en mij. De hardwerkende Nederlanders die met bloed zweet en tranen een bootje hebben kunnen kopen. Een bootje brengt vreugde en dat is de belastingdienst een doorn in het oog. Bij de fiscus is geen ruimte voor vreugde. We staan allemaal in dienst van de staat, vadertje staat moet geld hebben, JOUW GELD! Dus........ met een beetje pech heb je nog wat openstaan. Kun je dat niet ter plekke voldoen dan word je als het een beetje tegenzit direct in een zwemband overboord gekieperd, je schip is immers niet langer van jou. Nee, jou schip is nu van de belastingdeurwaarder. Je weet wel zo'n figuur dat in de oorlog fout was.... Wist jij bijvoorbeeld dat de Nederlandse belastingdienst tijdens de Duitse bezetting intensief met de Nazi's heeft meegewerkt? Toch iets om even bij stil te staan wanneer zo'n miezerig en zielig belastingmannetje/vrouwtje een beetje jouw bootje aan het afpakken is........ 

 

Het is voor de Nederlandse belastingdienst blijkbaar niet genoeg om gewoon een rekening te sturen. Nope. Ze controleren langs de weg, ze controleren op vliegvelden, ze staan langs de grens, ze vallen vakantieparken binnen, ze gaan van deur tot deur en....... nu dus ook op ons geliefde water. Het wordt echt een beetje te gek in Nederland.

 

Oppassen dus wanneer je het water op gaat. Onze liefhebberij en hobby is niet langer veilig, de fiscus loert op je boot.

 

 

 

 

foto met dank aan Politie.nl waar we ook dit persbericht vandaan hebben gehaald