Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Waarom zeilen COOLER is dan golfen!
Waarom zeilen COOLER is dan golfen!
Waarom zeilen COOLER is dan golfen!
Waarom zeilen COOLER is dan golfen!
Waarom zeilen COOLER is dan golfen!

Waarom zeilen COOLER is dan golfen!

Donderdag 24 april 2014

Jij en ik weten natuurlijk al lang dat watersporten in het algemeen en zeilen in het specifiek megacool is. Tijdens de Week van de Watersport die afgelopen maandag is afgelopen bleek maar weer eens te meer hoe leuk watersporten kan zijn. Talloze aspirant watersporters maakten kennis met onze hobby en zijn nu voornemens te starten als zeiler, kiter, surfer, sloeper, kajakker of wat dan ook. Mede hierdoor is watersporten nog steeds een van de snelst groeiende sporten all over the world..... een andere gestaag groeiende sport is o.a. GOLF..... Maar waarom eigenlijk?

 

5 Redenen waarom ZEILEN leuker is dan GOLFEN!

 

Waarom mensen gaan golfen is ons een raadsel. Je slentert wat over een veldje met een loodzware golftas, want jij en ik hebben waarschijnlijk beide geen geld voor een caddy. Vervolgens moet je het gebral aanhoren van een of andere Golfbal die tegen een Golfbal staat aan te meppen. Een veelgehoord excuus om te gaan golfen is dat je er zo lekker kunt netwerken..... Juist ja, een aantal zakenmensen, bestuurders of politici die zich een hernia sjouwen met een tas vol ballen om vervolgens die ballen weg te meppen, om zich daarna ongans te zoeken naar de zojuist weggemepte bal. Met een beetje warm weer ben je voordat je de laatste hole hebt bereikt volledig uitgedroogd.... Die akelige golftas zou door er drank in te stoppen helemaal niet meer te tillen zijn..... Volkomen uitgedroogd bereik je dan eindelijk het terras van de golfclub om met je relatie te gaan netwerken.... Dat deze inmiddels helemaal geen zin meer heeft en aan het hallucineren is geslagen, doordat al het bloed naar zijn/haar hoofd is gestegen van al die ballen oprapen, verpest de sfeer toch enigzins.

 

Netwerken doe je op een boot! Je gaat lekker zitten met z'n allen, gooit de trossen los en vaart rustig naar de mooiste gebieden toe. Al babbelend over belangrijke zaken schenk je tijdens de vaartocht een lekker drankje in. Zo netwerk je! Je doet rustig de zeilen omhoog en laat de Furlex je Genua easy afrollen. Klein beetje scheef, niet te want anders vallen de drankjes om. Je relatie kijkt vol bewondering naar je, wat heeft die gozer/griet veel verstand van zaken..... Daar gaan we zaken mee doe, zo iemand MOET wel een goede partij zijn.... En vergeten zijn ze de golfbaan!

 

Waarom je zeilen dus op alle fronten cooler, en naar nu blijkt ook effectiever als netwerksport, is als golfen:

 

1

Omdat je als zeiler lekker bezig bent en in vorm blijft..... als golfer sjok je wat door een weiland met gaten... daarvan raak je niet echt in vorm. Op de golfbaan tref je dus veel mensen aan die niet in vorm zijn.... bejaarden enzo! Die stoere gozer op het werk, of die leuke buurvrouw bij jou in de straat... die zeilen. Jouw oma.... ja die golft samen met haar breiclub. 

 

2

In Nederland is het lang niet altijd mooi weer. Een golfer blijft bij regen en harde wind binnen, anders worden de golfclubs nat en waait de paraplu stuk, moet je niet willen als golfer. Een zeiler daarentegen geniet van mooi weer, lekker in het zonnetje rustig met je vaartje erin over het water heen, en van SLECHT WEER: de zeilen strak, de boot op 1 oor en raggen maar. Een beetje water over je heen? Who Cares??!??!? Genieten geblazen, 'kom maar op wind, we zijn klaar voor je!'

 

3

Bij golf is je voertuig een golfkarretje.... Zo'n beetje het uncoolste vervoermiddel dat er bestaat. Een electrohok met een afdakje zodat je vooral niet hoeft te lopen... Nee dan zeilers! Die hebben hun geliefde boot waarmee ze in samenspel met water en wind grote hoogtes kunnen bereiken. Zeilers houden van hun boot, golfers niet van hun golfkarretje of clubs.

 

4

Ja Ja, bij golf is het zien en gezien worden. Vandaar dat de dames en heren golfers zich in zeer vreemde oufits hullen. Normaal wil je dood nog niet gevonden worden in dergelijke fashion.... maar zodra je gaat golfen maakt dat ineens niet meer uit. Carnaval het hele jaar door, Pipo de Clown is er jaloers op. Zeilers daarentegen....dragen coole kleding... ja toch?!

 

5

Misschien wordt hier wel de grootste overwinning van zeilen op golf behaald! Als zeiler kom je overal met je boot, als golfer sta je 3 uur in de file om in Purmerend of Amsterdam een balletje te kunnen slaan. Een zeiler kijkt uit over de weidse wateren, zeeën en ziet de horizon. Een golfer kijkt uit over een bunker en een heuvel met een gat erin en een vlag erop. Een zeiler vaart over de wereld, een golfer droomt over de wereld.

 

Kortom, zeilen is cooler dan golfen, we hebben het zojuist wetenschappelijk in 5 stellingen bewezen. Daarbij hebben we ons bewijs duidelijk gemaakt middels 5 pakkende afbeeldingen. En zeg nou zelf: wie zou er nou niet liever op een zeilboot zitten dan op een golfbaan staan..... al deed je het alleen maar om de schoenen! Golfers hebben van die vreemde schoenen aan met spikes eronder zodat ze meer grip hebben op het gras.... Grip? Ze wandelen notabene..... Anyway: bij 30 graden schoppen wij zeilers lekker de schoentjes uit en zitten we in korte broek aan dek.... Een golfer vraagt zich dan af waarom hij in hemelsnaam spikes aan heeft om vervolgens van uitdroging neer te vallen en zijn outfit te besmeuren.

 

Zo zie je maar weer: Zeilen is goed voor je.... van Golf droog je uit en worden je kleren vies! Het is maar dat je het weet.

 

 

 

 

 

foto's zijn samengesteld uit allemaal van internet geleende afbeeldingen, feel free to share.... hebben wij ook gedaan!