Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
De Nationale Sleepbootdagen, leuk!

De Nationale Sleepbootdagen, leuk!

Dinsdag 22 april 2014

We zitten met z'n allen midden in het watersportevenementenseizoen (leg dit neer bij Scrabble en je krijgt direct een bronzen standbeeld bij de ingang van de fabriek van dit woordspel: 71 x de woordwaarde, 83 keer letterwaarde.... 3.823.155 punten). Er zijn in de maanden april en mei heel veel events waar je heen kunt: de Nationale Sleepbootdagen is er een van!

 

In Zwartsluis kun je de mooiste slepers van dichtbij bekijken!

 

Er zijn in Nederland heel veel sleepbootenthousiastelingen (nog zo'n mooi Scrabble woord......). Om deze reden worden er door het jaar heen op verschillende locaties sleepbootdagen gehouden. Gelukkig niet allemaal tegelijk dus de Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis kunnen er prima bij. In Zwartsluis hebben ze traditiegetrouw sowieso een mooi programma en dito slepers..... dit jaar is er iets dat een bezoek EXTRA de moeite waard maakt. Dit jaar kun je de Stoomsleper Pieter Boele in actie zien..... WAUW! De Pieter Boele is de enige nog in zijn soort bestaande sloomsleper in Nederland. Al jaren probeert de organisatie van de Nationale Sleepbootdagen de Pieter Boele naar hun event te halen, hetgeen voor 2014 gelukt is.

 

De 120 jaar oude stoomsleper Pieter Boele is de TOPattractie!

 

Naast de Pieter Boele zijn er natuurlijk nog veel meer fraaie slepers te bezichtigen (180 verschillende schepen om precies te zijn). Ook is er een kermis, zijn er diverse optredens van ook weer diverse artiesten, kun je rondvaarten maken, is er een braderie en nog veel meer. Zwartsluis zelf is een bezoek ook zeker waard. Dit mooie plaatsje is onderdeel van de prachtige IJsseldelta waar o.a. Kampen ook bijhoort (meer info over dit fraaie gebied op www.ontdekdeijsseldelta.nl).

 

Kortom: de moeite waard lijkt ons, je bent welkom in Zwartsluis van donderdag 29 t.m. zaterdag 31 mei. Voor het volledige programma en meer info verwijzen we je naar de site van de Nationale Sleepbootdagen: www.sleepbootdagen.com Oh ja: de Nationale Sleepbootdagen worden ieder jaar om en om in Zwartsluis en Vianen gehouden, even voor the record.

 

 

 

 

foto met dank aan IJsseldelta Marketing