Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Kiten met Watervrees!
Kiten met Watervrees!
Kiten met Watervrees!
Kiten met Watervrees!
Kiten met Watervrees!

Kiten met Watervrees!

Dinsdag 11 maart 2014

Kiten is net als Suppen helemaal HOT! Nadeel van beide is dat je toch geregeld in het water ligt. Nu is er speciaal voor mensen die willen kiten en niet steeds in het water willen liggen de oplossing. OK, de oplossing was er al een tijdje maar hij is nu ook zowaar betaalbaar geworden. Nieuwsgierig? Lees snel verder want dit is echt GAAF!

 

Dender met je KITE over het water, KICKEN!

 

Kiten of ook wel Kitesurfen genaamd is echt KICKEN! Je dendert met een noodgang achter je kite (een dikke vlieger) aan en kunt allerlei gave sprongen maken en tricks doen. Echt NICE! Op Facebook: LIKE! Anyway: kiten is HOT.... maar zoals we hierboven al vermelden heeft het een nadeel: je ligt wel erg vaak in het water. Daarnaast mist kiten een beetje het sociale element. Niemand om direct mee te kicken wanneer je met een noodgang over een golf beukt. Dat hebben zeilers in een snelle kleine boot dan weer wel. Die raggen met z'n tweetjes overal doorheen. Samen beleven is dubbele vreugd!

 

Een tijd terug werd het beste van een aantal werelden gecombineerd in de Kitetender. Een tender zonder motor of zeil maar met een dikke kite erboven. Gewoon kiten, maar dan met een boot er aan vast zodat je samen met iemand kunt genieten van het kiten. De Kitetender is voor en met name ook na de introductie uitvoerig getest en aan de hand van de verzamelde gegevens is er overgegaan tot het model waar wij het nu over hebben: de Kitetender 400. Dit is een kleinere, lees lichtere, versie van het orgineel (de Kitetender 650). Veel sneller, wendbaarder en GOEDKOPER! Wat gaaf is, met een Kitetender 400 kun je snelheden bereiken waar de meeste zeilers alleen van kunnen dromen. 

 

De prijs van zo'n Kitetender 400 ligt ergens om en nabij de € 5.000,- (afhankelijk van de uitvoering en uitrusting). Dit is natuurlijk tyfusgoedkoop. Je hebt dan een compleet vaarklare boot waarmee je direct het water op kunt om te gaan Kitesailen (want zo heet het wanneer je gaat varen met een kite). De Kitetender 400 wordt geleverd met een topkite, de Dyno, van het merk NORTH. Er wordt overigens door de makers van de Kitetender wel geadviseerd eerst wat kitelessen te volgen voordat je het water op gaat. Logisch aangezien het 100% anders is dan zeilen met een mast en giek....... Echt totaal ANDERS. De enige overeenkomst is de wind, die je dus voor beide nodig hebt.

 

Voordeel van de Kitetender is: je kunt een Picknick mand meenemen.... of een sixpackje of... je hond of..... anyway: dat kan een gewone kiter dus NIET!

 

Eigenlijk moet je het gewoon eens proberen. Het mooie is: dit kan! Jawel, je kunt lekker met een Kitetender het water op zonder hem eerst te moeten kopen. Speciaal om je kennis te maken met Kitesailen organiseert Kitetender clinics. Op deze clinics leer je met te Kitesailen en ervaar je zelf de KICK om snel.... HÉÉÉÉÉL SNEL over het water te scheren.

 

Ben jij net zo enthousiast als wij? Ga naar www.kitetender.nl en meld je aan voor zo'n clinic.

 

 

 

foto's met dank aan Kitetender