Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
De Stille Boot en Torqeedo, om stil van te worden!

De Stille Boot en Torqeedo, om stil van te worden!

Woensdag 5 maart 2014

Elektrisch varen is here to stay! Zieners voorspellen een toekomst waarin elektisch varen de dominante motorisering gaat worden. Een jaar of wat geleden hadden we die Zieners natuurlijk uitgelachen.... terecht, aangezien de motoren en accu's van die tijd echt waardeloos waren...... Maar nu, anno 2014, is dat hele andere koek, elektrisch varen is TOP!

 

Toppers werken samen, daar worden wij stil van...... en de boten ook!

 

Koploper in Nederland op het gebied van elektrisch varen is al jaren het in Heeg gevestigde 'De Stille Boot'. Dit bedrijf levert slimme toepassingen op het gebied van elektrisch varen. Dat ze hier echt top in zijn werd wel bewezen toen Happy Sailor afgelopen zomer met de Silent Ship van De Stille Boot het water op ging..... dat voer prima. Top middag gehad.

 

Nu blijft elektrisch varen op het gebied van snelheid en bereik nog wat achter bij conventionele scheepsmotoren. Het Duitse bedrijf Torqeedo bouwt al jaren elektrische motoren en heeft inmiddels een vrij grote modellenserie waarbij ook SNEL varen mogelijk is geworden. Daarnaast wordt er fink geïnvesteerd in betere lithium accu's die het bereik weer verhogen. Toen wij het persbericht lazen dat De Stille Boot en Torqeedo in Nederland gingen samenwerken werden wij daar even stil van. Dit moet elektrisch varen een enorme BOOST gaan geven..... Mooi, hoe minder wij afhankelijk zijn van olie hoe beter het is.... Het moet toch heerlijk zijn om eens niet misselijkmakend veel geld aan accijns, belasting en BTW kwijt te zijn bij het volgooien van de tanken van onze geliefde bootjes.... zalig.

 

Meer weten over Torqeedo en De Stille Boot, kom naar de Hiswa (standnr.01.426) of ga naar www.destilleboot.nl

 

 

 

foto met dank aan Torqeedo