Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Helemaal 'jouw' ligplek!
Helemaal 'jouw' ligplek!

Helemaal 'jouw' ligplek!

Dinsdag 21 januari 2014

Wist jij dat wij watersporters eigenlijk maar gewoontedieren zijn? Wij hechten aan vaste waardes en blijven goede zaken trouw. Merkentrouw is echt iets dat je in onze branche heel veel tegenkomt. Wanneer een watersporter bijvoorbeeld tevreden is over zijn/haar ligplek/jachthaven dan zal deze doorgaans niet snel omgewisseld worden voor een concurrerende haven.

 

Jachthaven Naarden geeft jouw schip een echt 'eigen' ligplek!

 

We zien het wel eens bij bedrijven en ziekenhuizen: gereserveerde parkeerplaatsen met een naam of kenteken erop. Meestal de firmanaam of 'gerserveerd voor dokter'', zelden een echte aanduiding: Volvo S40 2.0i of BMW 530d Touring..... In jachthavens is een parkeerplaats oftewel ligplek meestal aangeduid met een nummer, bijvoorbeeld: steiger 8 box 12. Oké je kunt zo je ligplekkie makkelijk vinden maar heel persoonlijk is het niet.

 

Daar hebben ze bij Jachthaven Naarden een hele mooie en toch ook best chique oplossing voor! Voor vaste ligplekhouders wordt er in Jachthaven Naarden ook de scheepsnaam op de steiger vermeld. Hoe cool is dat? Stel je ligt aan de H steiger en je hebt ligplek 26...... dan staat er naast het nummer 26 ook nog eens de naam van je boot op de steiger. Dat maakt een ligplek pas ECHT eigen. Van zo'n ligplek wil je nooit meer weg en..... het schrikt van die ligplek kapers af! Die kunnen tenslotte hun stinkende jetski met alleen een lullig kentekennummer niet op de edele ligplek leggen waarop de naam: 'Zeebaert' prijkt (of iets dergelijk nobels).... dat durft niemand!

 

Jachthaven Naarden zal wel niet de eerste zijn die scheepsnamen op de steiger vermeld maar wij vinden dit toch een dergelijk goed initiatief dat we het extra aandacht gunnen. Het is sowieso goed toeven in Jachthaven Naarden, moet je ook eens proberen met je boot, is leuk daaro. Meer weten, check www.jachthavennaarden.nl

 

 

 

 

foto's met dank aan Jachthaven Naarden