Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
HELDIN peddelt/SUPT de Elfstedentocht!

HELDIN peddelt/SUPT de Elfstedentocht!

Woensdag 28 augustus 2013

Helden en Heldinnen, wij van Happy Sailor Magazine houden daar wel van. Laura Dekker, Michiel de Ruyter, Henk de Velde.... helden van het water. En vanaf vandaag hoort Emma Reijmerink daar toch echt ook bij. Waarom? Wel Emma peddelde op een surfplank heel Friesland door!

 

Emma: jij bent een HELD - een echte SUPER SUPPER..... ofzo!

 

Prachtig toch, je wordt op een ochtend wakker en bedenkt dat je op een surfplank de Elfstedentocht gaat varen. SUPPEN noemen we dat aangezien dit staand op de plank wordt gedaan. Komt uit Hawai dat Suppen en het is eigenlijk best wel cool. Wat je moet doen: koop een surfplank of Supboard (die wijken iets af), leer je evenwicht te houden en begin aan de mooiste tochten over de mooiste wateren van Nederland (en de rest van de wereld). 'Moet ik doen', dacht Emma Reijmerink op die bewuste ochtend. Dus Supboard het water in, wat proviand mee en SUPPEN maar.

 

Emma legde de 220 kilometer lange tocht af in iets meer dan anderhalve dag en dat is toch echt een prestatie van formaat. In het dagelijks leven is ze sportinstructeur dus qua conditie zat het wel goed...... maar toch..... 220 kilometer op een wiebelend board?!??!?!? Wij doen het haar niet na.

 

Dus vanaf deze plek: EMMA van HARTE, jij bent in ieder geval deze week onze HELD!

 

 

 

foto met dank aan Supfrenzy.nl