Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Stoere zeilracer, de Avar Tobago!
Stoere zeilracer, de Avar Tobago!
Stoere zeilracer, de Avar Tobago!
Stoere zeilracer, de Avar Tobago!
Stoere zeilracer, de Avar Tobago!

Stoere zeilracer, de Avar Tobago!

Dinsdag 16 april 2013

Zeilwedstrijden winnen flink aan populariteit onder reguliere 'toerzeilers'. Het is net even wat anders dan in file bijvoorbeeld de Loosdrechtse plassen oversteken ofzo..... Kennis van je schip en een getrainde crew helpen je al snel vooruit in het deelnemersveld. Maar wat als jouw jacht gewoon niet sneller kan? Je kunt dan je jacht uitrusten met nieuwe zeilen of de koelkast overboord gooien. Je kunt ook gaan voor een ander sneller schip.

 

De Avar Tobago is een zeilracer die ook nog eens betaalbaar is!

 

Bij de Tsjechische Avar Werf hebben ze een aantal jaar geleden nagedacht over het fenomeen zeilwedstrijden en daar hun bestaande Vento jacht op aangepast. Alle luxe werd weggesloopt, de romp verbreed, dek verlaagd, langere mast, betere zeilen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De Tobago was een feit.

 

Kijk als je voor luxe gaat is zo'n Tobago niets voor jou. Natuurlijk is er een natte cel en kun je prima onderdeks slapen maar daar houdt het al gauw verder mee op. De kombuis is klein en zeer beperkt en de grote lier voor de zware hefkiel die midden in het interieur zit maakt het er ook al niet veel luxer op. Nee zo'n Tobago koop je om snel mee te zeilen. Een rondje Noordzee met harde wind, daar is die boot voor gemaakt. Dat je er vervolgens met je crew op overnacht is prima, iedereen is toch supermoe van de racerij en dan maakt de uitrusting van je kooi geen reet uit, pitten wil je.

 

Spec's Avar Tobago:

- Prijs vanaf € 29.500,-

- Afmeting: lengte 7,90, breedte 2,87 en een diepgang van 0,35 tot 1,45

- Materiaal: polyester

- Zeilen: Fok 10m2, Grootzeil 18m2 (afhankelijk van de uitvoering)

- Gewicht 1400 KG waarvan 450 kilo balast bij de hefkiel uitvoering en 500 kilo balast bij een vaste kiel

 

Vanuit de Avar Werf geven ze levenslang garantie op Osmose en ook de algehele afwerking van de Tobago is eigenlijk dik in orde. Wat het zeker NIET is is zo'n drijvend blok piepschuim wat we maar al te vaak uit de voormalige Oostbloklanden tegenkomen. Nee bij Avar staat kwaliteit hoog in het vaandel en dat dan gekoppeld aan een scherpe prijs want laten we eerlijk zijn, waar vind je nou zo'n stoer jacht voor nog geen 30 mille?!!!?

 

Importeur voor Nederland is Easy Sail. Meer info op www.easysail.nl

 

 

foto's met dank aan Easy Sail