Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Krachtpatsers in Vianen!
Krachtpatsers in Vianen!
Krachtpatsers in Vianen!
Krachtpatsers in Vianen!
Krachtpatsers in Vianen!

Krachtpatsers in Vianen!

Donderdag 4 april 2013

Ken jij dat televisie programma 'De Sterkste Man van..... ?' Vast wel! Daar heeft de Stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen een hele COOLE variant op verzonnen: De Nationale Sleepbootdagen! Ok, het is geen TV programma maar gaaf is het zeker. Moet je je voorstellen: i.p.v. een paar banden om te rollen wat ze bij de 'Sterkste Man' doen, zie je in Vianen echte sleepboten het tegen elkaar opnemen...... Toch even wat spectaculairder dan een paar zweterige Body Builders die door alle anabolen in het hoofd nauwelijks nog iets zinnigs te zeggen hebben.... Die klinken doorgaans als een schorre zeehonden met aderverkalking. Nee dan horen wij liever de stampende diesels van de meer dan 200 deelnemende sleepboten.

 

Meer dan 200 slepers geven acte de presence op de Nationale Sleepbootdagen!

 

Het evenement is verspreid over 3 dagen en voor iedere dag staan tal van activiteiten op het programma. Indrukwekkend is de avond vaart waarbij alle slepers fraai verlicht door het donkere water klieven. Entree is uiteraard GRATIS. Om het succes van dit tweejaarlijkse evenement te illustreren: in 2011 kwamen maarliefst 120.000 mensen kijken naar al die schitterende slepers die sowieso voor dit event nog even extra gepoetst worden.

 

Datum: donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 mei 2013

Locatie: Sluiseiland te Vianen

 

Kom dus ook met Hemelvaart (want dat is het donderdag 9 mei) of de dagen erna naar Vianen en ervaar de pure kracht en schoonheid van een 200 tal sleepboten. Combineer dit met een bezoekje aan het prachtige stadje Vianen en je hebt een werelddag voor het hele gezin (er zijn tal van activiteiten voor de jeugd bijvoorbeeld).

 

Meer info als het programma, route en de evenement tijden vind je op: www.nationalesleepbootdagen.nl

 

 

foto's met dank aan Stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen