Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Wat te doen deze Pasen?!?!?!

Wat te doen deze Pasen?!?!?!

Vrijdag 3 april 2015

Ho Ho Ho, merry...... PASEN! Jawel het is weer bijna Pasen en dan gaat Happy Sailor traditiegetrouw (het is alweer voor de derde keer dat we het doen dus bijna een echte traditie) voor jou op zoek naar de leukste Paasuitjes op nautisch gebied. Bij ons tijdens de Pasen geen rampzalige keukenshows, jankende blagen bij de Ikea, opgelicht worden bij een autodealer, een stomvervelende voetbalwedstrijd met na afloop een gezamelijke lynchpartij van de scheids of een zemelende schoonfamilie. Nope: tijdens deze Pasen heb jij zogenaamd 'verplichtingen', welke? Lees verder!

 

Er is deze Pasen zoveel LEUKS op watersport gebied te doen!

 

Zoals ieder jaar sloven diverse watersportbedrijven zich extra uit om jou een super nautische Pasen te geven. Van sloepjes kijken tot complete huisshows en van interessante tentoonstellingen in musea tot proefvaren op een kruiser. Ook deze Pasen is het er allemaal en hebben wij 10 TIPS om met name de tweede Paasdag lekker door te brengen.

 

In willekeurige volgorde (want ze zijn alle 10 even leuk..... schrijven we diplomatiek):

 

TIP 1: Verschuur Watersport Paasshow!

 

Proefvaren, champagne drinken, eitjes eten....... en natuurlijk jouw droomboot kopen kun je op 3, 4 en 6 april bij Verschuur Watersport. Ieder jaar weer organiseert Verschuur een hartstikke leuke Paasshow die de moeite meer dan waard is. Wegblijven is natuurlijk geen optie, daar krijg je absoluut spijt van, ga dus maar gewoon, is beter zo. 

 

Check www.verschuurwatersport.nl voor meer info.

 

TIP 2: Het Visserijmuseum Zoutkamp!

 

Hoe mooi is het om te zien hoe men vroeger aan de kust leefde en hoe het dagelijkse brood.... uhhh vis, op de plank werd gebracht. Het Visserijmuseum Zoutkamp toont het harde vissersbestaan van meer dan 100 jaar geleden. Er is een compleet authentiek ingerichte museumwoning, je kunt meevaren op een heuse viskotter en dit jaar is er een tijdelijke expositie over de Tweede Wereldoorlog en..... nog veel meer. Entree is bijna GRATIS dus op naar Zoutkamp.

 

Check www.visserijmuseum.com voor meer info.

 

TIP 3: Friese Jachtcentrale Heeg!

 

In Heeg bij de Friese Jachtcentrale doen ze met de Pasen wat ze normaal ook doen, jou tientallen schepen tonen in diverse prijsklasses die jij dan lekker mag komen kopen. Een bezoek aan Heeg is altijd leuk en de FJC.... hoort er dan toch ook een beetje bij, net als een EI (met de Pasen). Kom ook bootjes kijken bij de Friese Jachtcentrale!

 

Check www.fjc.nl voor meer info.

 

TIP 4: Rondje Kattegat met de Veerman van Kampen!

 

Wat is er nou leuker dan op Tweede Paasdag lekker een rondje te gaan varen onder het genot van een hapje en een drankje?!??! Je kunt op de schitterende rondvaartsalonboot 'de Veerman van Kampen' een rondvaart maken door het fraaie natuurgebied 'het Kattegat' nabij Kampen. Je vaart langs eilanden dwars door het natuurgebied heen en krijgt zo een prachtig idee van dit mooie stukje Nederland. Wij weten zeker dat dit een SUPERUITJE is deze Pasen.

 

Check: www.deveermanvankampen.nl voor de afvaarttijd en meer!

 

TIP 5: Pedro Boat Paashaas Show!

 

Bij Pedro Boat hebben ze dit jaar de Paashaas uitgenodigd om te gaan strooien met flinke kortingen. Mocht je op zoek zijn naar een kruiser dan is dit HET MOMENT naar Zuidbroek af te reizen. Pedro Boat heeft diverse topschepen aan de kade liggen voor zeer scherpe prijzen. Je bent van harte welkom bij Pedro de Paashaas op 4, 5 en 6 april. 

 

Check: www.pedro-boat.nl voor info en locatie.

 

TIP 6: Woltman Watersport!

 

Met Pasen naar Giethoorn afreizen is ook niet bepaald een straf. Giethoorn zelf is natuurlijk prachtig en op Tweede Paasdag heb je een extra excuus om je familie mee te slepen aangezien Woltman Watersport dan speciaal voor jou (en je medewatersporters) geopend is. Woltman Watersport in Giethoorn, op Tweede Paasdag, zet in je agenda, is leuk!

 

Check: www.woltman.nl voor meer info.

 

TIP 7: Aquatec Indoor Boatshow!

 

In een overzicht met allerlei leuke Paasuitjes kan, mag en zal Aquatec zeker niet ontbreken. In Woudsend kun je Tweede Paasdag uitgebreid kennis maken met de sloepen van Aquatec. Welke dat zijn.... nou Maril, Makma en Antaris! Je kunt er diverse demomodellen met dikke kortingen kopen, proefvaren, lekker eitjes eten en nog veel meer. Bij Aquatec halen ze alles uit de kast om jou een TOPPASEN te bieden en wie weet hou je er nog een mooie sloep aan over ook. 

 

Check www.maril.nl of www.makmamarine.nl of www.antarisboats.com kan allemaal.

 

TIP 8: Bouwmeester Watersport Paasshow!

 

Het is ieder jaar weer superdruk bij Bouwmeester Watersport in Hardinxveld-Giessendam.... en dat is niet voor niks. Tijdens de Paasshow kun je tal van boten, trailers, motoren en accessoires bekijken en KOPEN, want dat laatste is waarschijnlijk het beste dat je kunt doen tijdens de Pasen: gewoon een boot kopen bij Bouwmeester Watersport. Zeg maar dat wij het gezegd hebben, wie weet krijg je nog korting ook..... ja, of ze jagen je de winkel uit wanneer ze een grote hekel aan Happy Sailor hebben maar wij schatten zo in dat dit wel mee zal vallen. Op naar Bouwmeester!

 

Check www.bouwmeesterwatersport.nl voor meer info.

 

TIP 9: Zeilstra Watersport Paasshow!

 

Even opletten, deze Paasshow is bij Zeilstra Watersport met een korte EI (toepasselijk) en dus niet de lange IJ, of de lange IJ wat met Pasen doet weten we niet. Wat we wel weten is dat Zeilstra Watersport een jong bedrijf is waar ze nog super enthousiast zijn voor iedere klant. Op de Paasshow kun je o.a. de gloednieuwe Aquatico 15 sloep bewonderen.

 

Check www.zeilstrawatersport.com voor meer info en details enzo.

 

TIP 10: Paasshow bij Van der Sanden Watersport!

 

En last but not least de nummer 10 van de lijst: Van der Sanden Watersport. Hier kun je tijdens de Pasen kennis maken met o.a. de snelvarende Ribs die Van der Sanden levert. Daarnaast krijg je zomaar 15% korting op de gehele Jobe collectie als waterski's, funboard en meer. Zomaar 15% korting, hoef je niet eens om te vragen. Het enige dat je daarvoor moet doen is naar Van der Sanden komen deze Pasen. En zeg nou zelf, das toch veel leuker dan de woonboulevard?!

 

Check www.sandenwatersport.nl voor details en de openingstijden.

 

 

BREAKING: we found yet another 2!

 

Zitten we heel zelfvoldaan achter de laptop, wat een leuke tips enzo.... komen er nog 2 voorbij die we je absoluut willen melden. Dus we hebben niet 10 maar gewoon omdat het kan 12 leuke watersport PAASTIPS voor je!

 

TIP 11: DinghyGo Paasshow (dat rijmt)!

 

DinghyGo organiseert dit jaar ook een leuke en gezellige Paasshow. Op 4 t.m. 6 april en dan van 10.00 tot 17.00 uur kun je aan de Finnen 14a te Grou kennis maken met deze waanzinnig leuke boten. Oppompen, mast erop en zeilen maar. De ideale volgboot, zeilboot, funboat, tender etc. etc. voor elke watersporter.... Op naar Grou dus deze Pasen en neem je pinpas mee want als je de DinghyGo ziet ben je verkocht. Oh ja: er zijn ook paaseitjes, lekkah!

 

Check www.dinghygo.com voor info enzo.

 

TIP 12: Jansma Jacht Sneek Paasopening!

 

Bij Jansma Jacht te Sneek zijn ze op tweede Paasdag ook speciaal voor jou geopend. Je kunt daar kennis maken met de Bavaria motor en zeiljachten en de Chaparral sportboten die Jansma Jacht levert. Uiteraard alles onder het genot van de nodige paaseitjes en wat al niet meer. Nu kent iedereen wel de Bavaria jachten maar ben je er wel eens op geweest om te kijken waarom er zoveel van verkocht zijn inmiddels? Nee? Dan is dit een uitgelezen kans. Ja? En je hebt er nog geen aangeschaft? Gewoon nog een keertje kijken want ergens klopt er dan iets niet..... Waar? Bij Jansma in Sneek!

 

Check www.jansmajacht.nl voor meer info.

 

Zoals je ziet, van alles te doen deze Paasdagen. Dus wanneer je dinsdag weer op kantoor of in de kantine aanschuift op je werk.... niet zeuren dat je een saaie Pasen hebt gehad. Ja, je kunt natuulijk wel zeuren maar dan heb je Happy Sailor gewoon niet gelezen en dan verdien je het ook niet een leuke Pasen te hebben (ahum), eigen schuld, dikke.....

 

Voor nu iedereen een SUPERFIJNE Pasen 2015 toegewenst, geniet ervan!

 

 

 

foto Happy Sailor Magazine, mag gedeeld onder bronvermelding