Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
HISWA 2015: meer, meer, MEER!

HISWA 2015: meer, meer, MEER!

Maandag 16 maart 2015

De HISWA Amsterdam Boat Show voor 2015 zit er weer op. Na afloop van een dergelijke beurs komen natuurlijk de cijfertjes over bezoekersaantallen, verkochte boten en ga zo maar door. Niet onbelangrijk aangezien we natuurlijk graag willen weten waar we staan als branche. De conclusie: de 60ste HISWA was gewoon MEER dan GOED te noemen!

 

MEER bezoekers, MEER exposanten, MEER verkochte boten!

 

Prachtige berichten vanaf de HISWA! Zo kwamen er dit jaar maarliefst 43.000 (en een beetje) bezoekers naar de beurs, een dikke 6.000 MEER dan vorig jaar. Ook gaven MEER exposanten acte de présence, een stijging van 7% t.o.v. vorig jaar en..... misschien nog wel het belangrijkste: er zijn MEER boten verkocht dit jaar op de HISWA. Ook leuk te vermelden is dat een slordige 80% van de bezoekers klaar is voor het aankomende vaarseizoen, vinden de Jachthavens superleuk! Kortom louter goede berichten vanaf de beursvloer..... en dat is prachtig zo aan de vooravond van het vaarseizoen 2015!

 

Zou het dan zo zijn dat we de recessie achter ons hebben gelaten in watersportland?! Kan inderdaard zomaar zo zijn als we de HISWA Amsterdam Boat Show als graadmeter nemen, immers meer standhouders en meer bezoekers duidt op iets moois. Er is weer meer beleving en watersporters durven weer geld uit te geven. Wist jij dat maarliefst 51% van de HISWA bezoekers ook daadwerkelijk iets gekocht heeft..... heel onHollands maar wel goed om te zien natuurlijk.

 

Nog iets om over te jubelen is dat we tussen de bezoekers steeds minder grijze permanentjes zien. Ergo: MEER jeugd, althans in ieder geval MEER bezoekers onder de 50 jaar oud. Dit wordt mede veroorzaakt door de uitbreiding van o.a. Funsporten op de beurs. Dit trekt toch een ander, lees jonger, publiek aan. Complimenten daarvoor aan de organisatie van de beurs want we praten met z'n allen al heel lang over de vergrijzing binnen de watersport, zo lang zelfs dat we er zelf grijs van zijn geworden.... De HISWA heeft er iets concreets aan gedaan. Al die jonge gasten zien naast dat Kiteboard ook al die andere, ook voor hen, coole watersportzaken. Hebben we nog iets te melden? Nee, behalve dat je na een dergelijk succesvolle beurs alleen maar kan hopen op een MEER dan goed vervolg tijdens het vaarseizoen.

 

Wil je nog MEER cijfertjes over de afgelopen beurs of je alvast verkneukelen over de 'natte' HISWA die ook alweer gepland staat voor 1 tm. 6 september van dit jaar, dan kun je nog even nagenieten op www.hiswarai.nl

 

 

 

 

foto met dank aan de HISWA natuurlijK!