Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Gespot op Boot Holland: Borderpatrol 750!
Gespot op Boot Holland: Borderpatrol 750!
Gespot op Boot Holland: Borderpatrol 750!
Gespot op Boot Holland: Borderpatrol 750!

Gespot op Boot Holland: Borderpatrol 750!

Dinsdag 10 februari 2015

Soms zie je op een beurs iets dat al veel langer leverbaar is maar waar je gewoon nog nooit bij hebt stilgestaan (letterlijk en figuurlijk). Toen wij afgelopen zondag over de Boot Holland beurs in Leeuwaarden liepen bleven we dus letterlijk stilstaan bij de Borderpatrol 750 die geleverd wordt door Van Vossen Nautical Architecture & Engineering uit Giethoorn.

 

Je zult zo iedere dag de telefoon op moeten nemen.........

 

'Goedemorgen, met Van Vossen Nautical Architecute & Engineering Giethoorn, waarmee kan ik u van dienst zijn', je zult zo iedere dag de telefoon op moeten nemen..... De firmanaam is wellicht wat wollig, de boot is dat zeker niet. De Borderpatrol 750 die Van Vossen (zo dat typt en bekt al een stuk sneller) op Boot Holland toont is alles behalve wollig. Wat een ontzettend STOER en COOL schip. Ok, wij van Happy Sailor hadden hem al in 2002 kunnen bekijken maar deden dat niet. Waarom niet? We hadden het te druk met sloepjes, zeiljachtjes en ander varend spul. Polyester, Staal en Hout, daar schrijven wij over.... soms een beetje over Rubber maar over Aluminium..... Doen we niet vaak, te weinig!

 

Daarom in het kader van beter laat dan nooit; bij deze een item over de aluminium Borderpatrol 750. Wat een VET ding zeg. Superlatieven te kort om de mannelijkheid van deze boot te omschrijven. In de basis is het natuurlijk een werkboot. Ideaal voor diverse instanties om snel op locatie te zijn zonder dat de boot eeuwig in onderhoud ligt. Aluminium is onderhoudsvrij en daarmee voor zakelijke gebruikers interessant. Maar ook voor jou en mij als happy sailor (lees: blije watersporter) is dit een bruikbare boot. Hoe gaaf moet het zijn om met de Borderpatrol het zeegat uit te stuiven voor een dagje vissen op zee?! Je kunt door zijn diepgang van slechts 40 centimer (wanneer je waterjet aandrijving hebt) overal komen. ECHT OVERAL waar water is. 40 Centimer....... das een 2 liter Colafles diep (ongeveer)!

 

Toegegeven, het is niet de aanbieding van de eeuw. Een Borderpatrol 750 is leverbaar vanaf € 105.000,- incl. BTW. Dat is voor een redelijk kale boot (letterlijk kaal want voor dat geld heb je blank aluminium) natuurlijk best wel wat geld. Maar bedenk dit: onderhoud aan romp, opbouw en dek is 0. Af en toe afspoelen en klaar! Aluminium is licht waardoor je supersnel kunt varen, prachtig kunt manouvreren en de boot achter een ietwat zwaardere gezinsauto kunt transporteren. Daarbij zijn aluminium boten ook nog eens zeer waardevast. Dus die ton aanschaf.... mwah, best te doen!

 

Specificaties: Borderpatrol 750

- Lengte: 7,5m.

- Breedte: 2,5m.

- Diepgang: 0,4m.

- Doorvaarthoogte: 2,1m.

- Gewicht casco: 1500KG.

- Materiaal: Aluminium

- CE certificatie: CE - C (kustwateren)

- Motorsering: Volvo Penta 300PK diesel

- Aandrijving: Rolls Royce Kamewa FF270 waterjet (kun je eindelijk zeggen dat je een Rolls hebt)

- Max snelheid: 38 knopen (das een dikke 70 km.p.u.

 

Deze Borderpatrol wordt inmiddels overal ter wereld gebruikt door Politie, Brandweer, Provincies, de Verenigde Naties en nog veel meer. Van Vossen heeft het ontwerp gedaan en de boten worden aan de strikte hand hiervan door diverse werven all over the world gebouwd. Iedere werf kan tot op zekere hoogte het ontwerp aan de specifieke wensen van de klant aanpassen, zo zijn er inmiddels aardig wat verschillende versies van de Borderpatrol gebouwd. Niet gek voor een bedrijf uit Giethoorn om, gewoon omdat het kan, hun boot de hele wereld over te sturen. Knap gedaan! 

 

De Borderpatrol 750 is een stoere alleskunner waar wij best raad mee zouden weten. 's Ochtends met een kist vol hapjes en drankjes met je beste vrienden door de sluizen heen het grote water op. Hengels mee, wakeboard mee (want dat kan best), camera's mee en volle vaart tussen de eilanden door de Noordzee op. Wordt volgens ons een werelddag!

 

Maar goed, we gaan eerst maar even sparen. Heb je de euro's al wel bij elkaar: www.vanvossen.com ennuh, laat even weten hoe het was.... op de Noordzee, met je vrienden..... de hengeltjes.... enzo..... snik.

 

 

 

 

foto's Happy Sailor Magazine, gemaakt op Boot Holland, mogen gedeeld onder bronvermelding