Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Gespot op Boot Holland: Antaris Seventy7 SE
Gespot op Boot Holland: Antaris Seventy7 SE
Gespot op Boot Holland: Antaris Seventy7 SE
Gespot op Boot Holland: Antaris Seventy7 SE

Gespot op Boot Holland: Antaris Seventy7 SE

Dinsdag 10 februari 2015

Het mooie aan het bezoeken van een beurs is dat je in levende lijve iets kunt zien dat je daarvoor alleen op plaatjes hebt mogen aanschouwen. Hij was al eerder aangekondigd en leverbaar maar nu dus ook op Boot Holland te zien: de Antaris Seventy7 SE (de cabin versie van de Seventy7 staat er overigens ook). We hebben hem bekeken en......

 

Is het nou een sloep, toch een tender of stiekem een speedboat?!

 

Goed, we hebben de Antaris Seventy7 SE bekeken op Boot Holland en..... we vinden hem hartstikke gaaf. Het is ons niet helemaal duidelijk in welke categorie deze boot nu valt, aangezien het van alles een beetje is maar toch, fraai is 'ie. Het opstaande ruitje aan de voorkant van de kuip geeft de Seventy7 een snelle uitstraling en daarmee heeft hij iets weg van een speedboat.... een klassiek gelijnde speedboat. Je weet wel zo'n Busch of Riva die je in Venetië voorbij ziet stuiven.

 

Een boot als de Seventy7 SE koop je voor het imago. Je vindt een sloep een beetje truttig, een standaard tender net iets te..... standaard (lees: simpel) en een speeboat weer te racey. Jouw vaargebied zijn de grachten en omliggende meren van een grote stad en..... je zou stiekem best eens door Venetië willen varen. Voor jou is deze boot bedoeld. Zien en gezien worden. Snel varen kan maar hoeft niet, een lekkere picknick mand met een wijntje erin mee kan, maar hoeft niet. Lekker door een natuurgebied sjokken en vogeltjes kijken kan...... maar hoeft niet. Deze boot is van alles een beetje maar bovenal mooi om te zien. De vorm van de romp die geaccentueerd wordt door de witte stootlijst met in dezelfde lijn de boegverlichting oogt prachtig! Daarbij ziet het ruitje voorop er zoveel beter uit dan een buiskap. 

 

Qua comfort is alles, als te verwachten valt van een Antaris, goed geregeld. De kussens zijn dik genoeg, de stuurstand staat op precies de goede plek en je kunt er van alles en nog wat op bijbestellen. Wat wij niet helemaal snappen is dat er een optie is om de banken om te bouwen tot 4 volwaardige slaapplaatsen...... Yeah right! Alsof je na een dagje varen de buiskap opzet om er vervolgens onder te gaan liggen slapen..... Mensen die dat doen kopen de Cabin variant wel. 

 

Als al gemeld is de Antaris Seventy7 een alleskunner. Zo is hij leverbaar met een dikke 200PK diesel erin waardoor je er achter kan wakeboarden en waterskiën. Het ruime zwemplateau is makkelijk te bereiken middels een deur in de spiegel en hij heeft een CE keuring voor maarliefst 20 personen..... Nu zullen we niet direct roepen dat je met 20 personen comfortabel een tochtje kunt maken maar het MAG WEL! Ideaal voor tochtjes met collega's of je sportteam.

 

Specificaties: Antaris Seventy7 SE

- Lengte: 8,05m.

- Breedte: 3,25m.

- Diepgang: 0,80m.

- Doorvaarthoogte: 1,5m.

- Gewicht: 2.750KG.

- Personen: 20

- Materiaal: polyester

- Motorisering: minimaal 27, maximaal 200PK diesel

- Inhoud brandstoftank: 70 tot 120 liter

- CE Certificering: C - kustwateren

 

Is er nog meer te melden over deze alleskunner? Wel Epco heeft voor VaarTV gevaren op de Seventy7 Cabin en zoals te verwachten valt (Epco vind altijd alles leuk in VaarTV) vind hij hem een waardig topmodel van de serie. Het vaarverslag vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=WFzkO9DboRM&feature=youtu.be Technisch is deze boot overigens TOP, het is een Antaris en adel verplicht, goed te zien dat ze bij Antaris de lat hoog blijven leggen voor zichzelf.

 

Meer info, vaarfoto's, optielijsten etc. etc. vind je op www.antarisboats.com

 

  

 

foto's Happy Sailor Magazine, gemaakt op Boot Holland, mogen gedeeld onder bronvermelding