Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Ondertussen op Boot Holland!
Ondertussen op Boot Holland!
Ondertussen op Boot Holland!
Ondertussen op Boot Holland!
Ondertussen op Boot Holland!
Ondertussen op Boot Holland!
Ondertussen op Boot Holland!
Ondertussen op Boot Holland!
Ondertussen op Boot Holland!
Ondertussen op Boot Holland!

Ondertussen op Boot Holland!

Dinsdag 10 februari 2015

Boot Holland, de watersportbeurs in het FEC te Leeuwarden, beleeft dit jaar alweer haar 25ste editie. Natuurlijk is Happy Sailor ook wezen kijken en wij snappen wel waarom deze beurs het zo lang volhoudt. Sterker nog, we denken dat Boot Holland in 2040 haar 50 jarig jubileum met gemak gaat halen. Met GEMAK, wij zouden niet weten waarom niet.

 

Een beurs voor bijna iedereen!

 

We kijken eens vooruit naar het 50 jarig jubileum. Dat komt er! Immers, een watersportbeurs die goed bereikbaar is, een gemoedelijke uitstraling heeft, een mooi en best compleet aanbod biedt, die overzichtelijk is en gehouden wordt in dè watersportprovincie van Nederland.... zo'n beurs, daar blijf je heen gaan. En met ons gingen er dit jaar alweer velen. Wijzelf zijn afgelopen zondag (8 feb.) geweest en de gezellige drukte viel ons direct op. Overal zag je happy sailors lopen op zoek naar iets nieuws voor de boot, een leuk hebbedingetje..... ja of een nieuwe boot..... die natuurlijk ook. 

 

Prachtig om te zien was dat de beurshallen deze keer niet werden overspoeld door hordes 65plussers. Nix mis mee overigens hoor, 65plussers, maar we klagen al een tijdje over een vergrijzende watersport. Het is dan goed te zien dat Boot Holland op zondag in ieder geval veel gezinnen met kinderen, jongeren, stelletjes en de working group (mensen tussen de 25 en 55 jaar oud) wist te boeien. Van enige vergrijzing was geen sprake afgelopen zondag.

 

Ondertussen op Boot Holland!

 

Het aanbod qua standhouders is best OK. Net als vorig jaar is er voor kajuitzeilers niet heel veel te zien. Boot Holland is er voor bijna alle watersporters.... behalve voor deze groep een beetje. Hoe het komt dat de zeiljacht leveranciers toch niet naar Leeuwarden komen is ons niet helemaal duidelijk. Het achterland is juist voor zeilers geschikt en net als Beneteau, die er met hun nieuwe Oceanis 35 wel was, kun je prima een zeiljacht in de hallen van het FEC tonen. Gewoon een halve showmast erop en klaar ben je. Dus bij deze heren/dames zeiljacht leveranciers: volgend jaar ook naar Boot Holland komen. Overigens was er ruimschoots aandacht voor zeilen an sich dus dat was gewoon weer prima.

 

Zelf waren we helemaal weg van aluminium Borderpatrol geleverd door Van Vossen Giethoorn. Hierover maken we een los item op deze site. Puur omdat het kan en omdat we hem zo STOER vinden. Later meer dus hierover.

 

Maar terwijl we dit aan het typen zijn kun jijzelf ook nog naar Boot Holland toe, mocht je nog niet geweest zijn. De beurs draait vandaag en morgen nog de hele dag. Wat let je? Je kunt dan de nieuwste sloepen en tenders zien, waaronder de erg fraaie Antaris seventy 7 (daarover later meer in een los item). Helemaal geweldig is de Aquanaut Andante (genomineerd voor de Powerboat van het jaar Award), daar MOET je even op. Wat een mooi schip zeg. Helemaal van deze tijd en toch quasi klassiek qua uitstraling en design. Terwijl wij dit item aan het schrijven zijn lopen er watersporters over de beurs op zoek naar een nieuwe scheepsmotor (en die gaan ze vinden) of een nieuw interieur (zijn bedrijven voor aanwezig). De beurs draait door, ondertussen typen wij nog even verder over ons bezoek van afgelopen zondag. 

 

Naast de al genoemde fraaie schepen is er veel meer te zien. De mooiste stand van de beurs is ongetwijfeld die van de 'Het Friese Merenproject' van de Provincie Friesland. Daar hebben ze een stukje Friesland nagebouwd op een erg leuke wijze. Ook de stand van de KNRM is een bezoek meer dan waard, kun jij je direct opgeven als donateur wanneer je dat nog niet bent. Verder zagen we de bekende vouwboot, heel veel sloepen, prachtige klassieke schepen en nog veel meer. Zelf hebben we een proefritje gemaakt op een elektrische vouwfiets voor aan boord. De verkoper waarschuwde dat de fiets op de snelste stand wel 25km.p.u haalt, niet echt geschikt voor een volle beurshal..... Toch maar even geprobeerd, gaat prima hoor. Leuke fietsjes al is de actieradius van 20 km. wat beperkt.Hilarisch zijn de demonstratie standjes. Dit jaar staat er iemand met kaarsjes die branden op gel. Zijn stand is een donker hol met wat lampensnoertjes en overal vrolijk brandende kaarsjes. Heeft niets met watersport te maken maar grappig is het wel. Ook grappig is de stand waar men onzichtbare beveiliging aanbiedt die helemaal niet onzichtbaar is..... Je moet er maar op komen.

 

Waarschijnlijk worden er terwijl we dit verslag maken kaarsjes verkocht samen met het zichtbare onzichtbare antidiefstal systeem en gaat een of andere gek op een vouwfiets met 25km.p.u. dwars door een cateringkraam heen...... Dus eigenlijk moet je stoppen met lezen en toch zelf maar even gaan kijken. Dit kan dus vandaag nog en morgen de hele dag. 

 

Meer weten over de openingstijdens, toegangskaarten en meer: www.boot-holland.nl

 

Linkjes naar de in dit artikel genoemde producten vind je hier:

 

De nieuwe Beneteau Oceanis 35: www.nautischkwartier.nl

Donateur worden bij de KNRM doe je hier: www.knrm.nl (of op de stand)

Meer info over de Antaris seventy 7: www.antarisboats.com 

Info over de schitterende Aquanaut Andante: www.aquanaut.nl

De zichtbare onzichtbare antidiefstal draad: www.lightprotects.me 

Alles over de kamikaze vouwfiets: www.schalktwente.nl (wat een grappig, leuk ding)

De vouwboot, a.k.a. Porta Bote: www.gbt.nl

En tot slot het Friese Merenproject: www.friesemeren.nl 

 

 

 

 

foto's Happy Sailor Magazine, mogen gedeeld onder bronvermelding