Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Neem je duikboot mee!
Neem je duikboot mee!
Neem je duikboot mee!
Neem je duikboot mee!
Neem je duikboot mee!
Neem je duikboot mee!
Neem je duikboot mee!
Neem je duikboot mee!
Neem je duikboot mee!
Neem je duikboot mee!
Neem je duikboot mee!
Neem je duikboot mee!

Neem je duikboot mee!

Donderdag 29 januari 2015

Oké, je gaat een dagje varen, wat neem je mee? Natuurlijk de sleutels van de boot, wat hapjes en drankjes, zwemvest, zonnebrand, een vaarkaart en........ een duikboot. Jawel, gewoon inpakken en mee aan boord nemen die onderzeeër. Trailertje achter de auto en op naar de jachthaven. Spulletjes aan boord brengen, duikbootje naar binnen takelen en trossen los voor een overgetelijke vaardag! Onzin? Nou NEE, niet wanneer jij een Thunderbird 2 hebt!

 

'Thunderbirds Are GO!'

 

Iedereen kent wel de 'Thunderbirds', de poppenfamilie die allerlei spannende avonturen beleefde met hun futuristische voertuigen. Er zijn films van gemaakt, TV series, boekjes, een speelgoedlijn en wat al niet meer. De Thunderbirds hadden een eigen slogan 'Thunderbirds Are GO'. Tijdens deze kreet kwamen de Thunderbirds in actie, geinig was dat.

 

Dat de Thunderbirds toch best geinig waren moet ook Michael Schutte gedacht hebben. Hij was jaren werkzaam als scheepsdesigner en nautisch architect toen hij een aantal jaar geleden besloot voor zichzelf te beginnen. Schutte richtte Brilliant Boats op in Antalya Turkije en begon met het ontwerpen van zijn eigen creaties. De werf werkt veel voor de marine en zakelijke opdrachtgevers, maar ook voor jou en mij. Een van de schepen die hij voor 'ons' bedacht is de Thunderbird 2, een boot die ontegenzeggelijk thuishoort in de gelijknamige poppenserie. De Thunderbird 2 is een snelvarende motorkruiser met dubbele romp, een futuristisch design en...... een onderzeeboot aan boord.

 

Hoe cool is het om je eigen duikboot aan boord te hebben? Toegegeven, je hebt er niet veel aan in de Biesbosch of ergens op de IJssel maar wanneer je vaargebied de Schelde, of nog mooier de Middelandsezee is, is deze James Bond achtige boot gewoon helemaal TOP. Aan boord tref je natuurlijk alle luxe aan die bij zo'n schip hoort. Van vaatwasser tot bubbelbad en van complete lounge met aansluitend zonnedek tot climate control, de Thunderbird 2 heeft het allemaal. Dat dit motorjacht ook nog eens als de brandweer gaat mag duidelijk zijn. Het jacht haalt met gemak 55 km.p.u. (lachen om met zo'n snelheid al die kamikaze piloten op hun Jetski's even op hun nummer te zetten). Maar..... wat het schip dus uniek maakt is de geïntegreerde duikboot, dat heeft niet iedereen bij jou in de jachthaven.

 

Het werkt eigenlijk heel simpel. Op het achterdek is een lift geplaatst waar de duikboot op wordt geplaatst. Deze lift kun je eenvoudig laten zakken waardoor de duikboot weg kan varen, om vervolgens weer aan boord genomen te worden. Door de opzet en het design ziet het er allemaal supergelikt uit, James Bond zou hem zomaar kunnen hebben. COOL!

 

Specificaties Thunderbird 2 Submarine Tender:

- Lengte: 20 m.

- Breedte: 9,8 m.

- Diepgang: 1,2  m.

- Aantal opvarenden: 4 gasten + 2 bemanningsleden

- Topsnelheid: 55 km.p.u.

- Kruissnelheid: 22 km.p.u.

- Bouwmateriaal: Aluminium

- Onderzeeboot type: Triton 3 PAX

 

Vaak is het zo met dit soort futuristische ontwerpen dat ze helaas nooit voorbij het ontwerpstadium komen. Dit geldt gelukkig niet voor de Thunderbird 2, die is in 2013 al in de vaart gegaan. De Thunderbird 2 Submarine Tender is inmiddels gebouwd door Brilliant Boats. Wanneer ze precies in de vaart komt weten we niet maar het kan nooit meer lang duren aangezien ze in Turkije al op een beurs gespot is, en das maar goed ook..... waar zou 007 anders op moeten varen?!?!?!? 

 

Ren nu niet gelijk naar je bank om het studiefonds van de kids te plunderen, zo'n Thunderbird 2 wordt helemaal naar wens van de opdrachtgever gemaakt, de offerte kan dus zo een 'paar tientjes' hoger uitvallen...... Anyway: meer info over de Thunderbird en Brilliant Boats vind je hier: www.brilliantboats.net 

 

Ennuh..... mocht je er eentje aanschaffen dan houden wij ons van harte aanbevolen om er een proefvaart mee te maken, doen we zelfs onze 007 zonnebril voor op.... wel eerst even goed verzekeren voor het geval we Goldfinger tegenkomen!

 

 

 

 

 

foto's met dank aan Brilliant Boats Turkey