Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Run Forrest, RUN!

Run Forrest, RUN!

Woensdag 10 december 2014

Toch wel een van de meest bekende filmquotes ever: 'Run Forrest, RUN' uit de epische film Forrest Gump. In de film Forrest Gump wordt de simpele jongen Forrest (briljant neergezet door Tom Hanks) aangespoord, door zijn vriendinnetje, om toch vooral harder dan ooit weg te rennen voor een stelletje pestkoppen. Prachtige film, briljante quote. 

 

Waarom beginnen wij in vredesnaam over Forrest Gump?

 

Nee, we hebben geen klap van de giek gehad. Nee, we zijn niet bevangen geraakt door CO2 in de kajuit. Nee, we zijn zelfs niet volledig stoned door het drinken van antivries...... We zijn euforisch. EUFORISCH over wat er momenteel gebeurt op de Indische Oceaan. Je voelt het al aankomen, we hebben het hier over de Volvo Oean Race.

 

Nu zijn er in Nederland echte zuurpruimpjes die daar dan over gaan klagen. Recent had die Fester Adams, (uit de film over de Adams Family) Wilfried de Jong, zijn quasi intellectuele mening al klaar over deze titanenrace. 'Was allemaal niks' en 'Wielrennen is leuker'... Tja, meneer de publieke omroep icoon, noem ons dan 1 tourwinnaar die niet stijf van de doping op de fiets zat de afgelopen jaren?! Kan Wilfried niet. Wilfried wijst liever met een zuur vingertje naar andere sporten waar mannen en vrouwen met ballen wel topprestaties leveren. Maar goed, we wachten eveneens op een huilerige en vooral zure column van überzuurtje Youp van't Hek. De ouders van Joep vertoonden vlak na zijn geboorte nogal pseudo grachtengordelgedrag: je zoon gewoon JOEP noemen maar om het dan toch iets van niveau mee te geven dient het chique geschreven te worden: 'Youp'). Die arme Joep is hierdoor getekend voor het leven en zwaar depressief geraakt van alles en iedereen die wel lol in het leven pleegt te hebben, getuige zijn zure stukjes in het NRC. Joep houdt vast niet van zeilen, vindt de Indische Oceaan te alcoholvrij en is jaloers op Forrest Gump omdat deze wel een normale voornaam heeft..... nou ja... bijna normaal.

 

Terug naar Forrest en de Volvo Ocean Race. In de Volvo Ocean Race is het as we speak mega spannend. De boot van Team Brunel (jawel 'ons' Nederlandse team) gaat wederom aan de leiding. Onder de bezielende leiding van supercaptain Bouwe Bekking ligt Team Brunel een slordige 10 zeemijlen voor op de nummer 2, de Chinese boot van het DongFeng Race Team. De weg naar Abu Dhabi is nog lang..... maar het zou zomaar kunnen dat Bouwe en zijn team de etappe gaan winnen..... HOE GAAF IS DAT?!?!??!?!?!??! Dat is toch echt iets van Hollandsch Glorie in deze bange dagen!

 

Wij van Happy Sailor schamen ons nergens voor en brallen er lekker op los. We zouden het liefst de boot van Team Brunel over de finish schreeuwen. Zo van 'Run Bouwe, RUN'.... of in dit geval 'Sail Bouwe, SAIL'.... maar ja zeilen doet 'ie al en roepen om snel te zeilen (Bouwe) bekt niet zo lekker (evenmin als deze laatste woordspeling overigens). We houden het maar gewoon op 'Fly Bouwe, FLY'. Wat je ook doet Bouwe, blijft wind vangen, blijf over dat water scheren en win die tweede etappe.... doe het voor je team, doe het voor jezelf, doe het stiekem een klein beetje voor ons en doe het vooral ook om alle zuurpruimpjes op de wal de mond te snoeren. Je kunt het Bouwe!

 

Fly Bouwe, FLY!

 

Volg de Volvo Ocean Race op de voet en mis nix: www.volvooceanrace.com 

 

 

 

foto met dank aan de Volvo Ocean Race