Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Dokkum here we come!
Dokkum here we come!
Dokkum here we come!
Dokkum here we come!
Dokkum here we come!

Dokkum here we come!

Dinsdag 26 augustus 2014

Het prachtige Dokkum vormt begin september het decor van de Admiraliteitsdagen, 3 dagen vol nautische zaken, kunst en nog veel meer. Als een van de Friese Elfsteden wordt Dokkum vaak de Parel van het Noorden genoemd, hetgeen wij als Dokkummer uitgever natuurlijk volkomen meer dan terecht vinden. Dokkum is mooi en je hebt nu een goede reden om helemaal naar het hoge Noorden af te reizen (Dokkum is Nederlands meest Noordelijk gelegen stad).

 

De Admiraliteitsdagen van  5 t.m. 7 september in het oude Dockum!

 

Het oude Dockum lag vroeger aan zee en was de thuishaven voor de Noordelijke Nederlandsche vloot. Als Admiraliteitsstad was Dokkum een doelwit voor allemaal buitenlandse ploerten als bijvoorbeeld de Spanjaarden die de stad destijds belegerden. Omdat de verdedigers van Dokkum direct op de vlucht sloegen is de stad niet geheel aan gort geschoten...... Om die belegeringen te voorkomen is de oude binnenstad van Dokkum omgeven door de militaire bolwerken die opvallend goed bewaard zijn gebleven. Doorkruist en omringd door diverse grachten heeft het oude Dokkum een heerlijke uitstraling en staat het daarbij ook nog eens stijf van de fraaie oude panden.

 

De Admiraliteitsdagen herinneren aan de tijd dat Dokkum een belangrijke strategische en economische stad was. Tijdens dit event ligt de binnenstad vol met klassieke schepen, zijn de helden van de KNRM aanwezig met spectaculaire demonstraties, kun je kunst kijken op de open kunstmarkt, worden er op het nabij gelegen Lauwersmeer diverse zeilwedstrijden gehouden en zijn er tal van andere activiteiten die een bezoek aan Dokkum meer dan de moeite waard maken. Zonder te overdrijven behoort Dokkum tot de mooiste steden van Nederland die je echt gezien moet hebben!

 

Van vrijdag 5 t.m. zondag 7 september is Dokkum the place to be! Kom dus ook. Meer over het programma, de historie en nog heel wat andere leuke wetenswaardigheden vind je op www.admiraliteitsdagen.nl Tot snel in Dokkum!

 

 

 

 

foto's Happy Sailor Magazine, mogen gedeeld onder bronvermelding