Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Bear Grylls heeft 'em ook!
Bear Grylls heeft 'em ook!
Bear Grylls heeft 'em ook!
Bear Grylls heeft 'em ook!
Bear Grylls heeft 'em ook!
Bear Grylls heeft 'em ook!
Bear Grylls heeft 'em ook!
Bear Grylls heeft 'em ook!

Bear Grylls heeft 'em ook!

Maandag 26 mei 2014

Ieder jaar weer zie je ze prutsen aan de waterkant, de schippers die hun bootje vanaf een trailer te water laten. Voor de toeschouwers op de kant natuurlijk een mooi gezicht, voor de schipper zelf al te vaak een grote bron van ergernis. Op YouTube kun je talloze filmpjes zien met ongelukken tijdens het bootje tewaterlaten vanaf een trailer. 'Dat moet beter kunnen',  bedachten een aantal Nieuw Zeelanders zich, het superslimme resultaat: de Sealegs.... (zeebenen).

 

Slim van eenvoud, Briljant van inzetbaarheid: de zeebenen voor je boot!

 

Eigenlijk briljant van eenvoud en slim door de inzetbaarheid..... of is het andersom? Hoe het ook zij: SLIM IS HET! Je plaatst zeebenen, SEALEGS, onder je boot en hebt daarna nooit meer gemier met het tewaterlaten. Je rijdt gewoon het water in, klapt je zeebenen omhoog en varen maar. De Sealegs worden middels een eigen motor aangedreven en zorgen ervoor dat je met zo'n 10 km.p.u. naar het water rijdt. Ideaal om bijvoorbeeld vanaf het strand je boot het water in te krijgen. Handig bij overstromingen waarbij vaak hele stukken land nog wel droog liggen. De mogelijkheden zijn legio. 

 

Omdat de Sealegs weg moeten klappen en de romp van een standaard boot niet de juiste inkepingen heeft maakt Sealegs naast hun Sealegs ook complete boten eromheen. Sealegs levert 4 verschillende types, voor elk wat wils. 

 

Sealegs 6,10 D-Tube

Sealegs 6,10 Rib

Sealegs 7,10 Rib

Sealegs 7,70 Cabin

 

Allevier de types zijn uitgerust met het gepatenteerde hydraulische wielsysteem zodat je snel en simpel het water vanaf het land kunt bestormen. Door de rompvorm is het uiteraard ook mogelijk een Sealegs op een trailer te vervoeren. Lijkt ons wel noodzaak wanneer je zeg op 25 kilometer van het water woont.... Met zo'n Sealegs z'n topsnelheid van 10 km.p.u. over land wordt een tocht naar het water een flinke reis.... afgezien van het feit dat je er de A2 niet mee op mag. 

 

Naast o.a. het Nieuw Zeelandse leger, reddingsdiensten, brandweer en de waterpolitie hebben tal van particulieren de weg naar hun eigen Sealegs gevonden. Übersurvival expert Bear Grylls heeft 'em bijvoorbeeld ook. Bear Grylls is zo'n MacGyver met een sterke maag. Daar waar MacGyver een Mac Donalds restaurant in elkaar sleutelt, wanneer hij honger heeft, daar vangt de Bear een geelgerande waterkever die hij tot een zesgangen diner omtovert. Met een ijsstokje maakt Bear een ballistische raket waar hij dan mee naar Jupiter vliegt om daar een speciale vuursteen op te halen die hij nodig heeft om een kampvuur aan te steken. Bear Grylls eet zo een hele bijenkorf of termietenheuvel leeg! In de dierentuin mag hij de reptielenwereld niet in omdat hij van de eerste de beste slang een driedelig pak maakt..... Ook mag hij België niet in, hij zou namelijk denken dat Herman van Rompuy door de vorm van zijn hoofd een smakelijke koolraap is waar de Bear dan boomversieringen voor tijdens het Loofhuttenfeest van maakt....... Anyway: Bear Grylls weet wat hij doet en als hij een Sealegs heeft..... dan zijn die dingen gewoon OK. En Bear is niet de enige held met een Sealegs!

 

Weet je wie hem ook heeft? Sir Richard Branson! Nog zo'n avonturier die zijn handen niet omdraait voor bijzondere dingen. Deze platenbaas voer ooit als snelste mens ooit met een amfibievoertuig het Engelse kanaal over.... hij was ook de eerste en buiten TopGear om de laatste die dat deed maar who cares, zijn prestatie staat. 

 

Zo'n Sealegs is superhandig, meer kunnen we er eigenlijk niet over zeggen. Je kunt ze in Europa kopen bij een Frans bedrijf maar beter is het (die Fransen versta je toch niet) om er gelijk eentje bij de werf zelf te bestellen. Meer info over Sealegs incl. filmpjes, folders, foto's en nog veel meer, staat op: www.sealegs.com 

 

 

 

 

foto's met dank aan Sealegs International