Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Mc Driven en dan het WATER op!
Mc Driven en dan het WATER op!
Mc Driven en dan het WATER op!
Mc Driven en dan het WATER op!
Mc Driven en dan het WATER op!
Mc Driven en dan het WATER op!

Mc Driven en dan het WATER op!

Dinsdag 13 mei 2014

Dit is toch wel bijna de utlieme Amerikaanse droom: lekker met je auto uit eten bij de Mc Donalds, door de Mc Drive heen knallen om daarna direct door te rijden om te gaan varen. Nu vinden Amerikanen dat overstappen vanuit een auto op een boot zoveel gedoe, dat moet beter kunnen, handiger, Amerikaanser. De Yankees hebben er wat op bedacht!

 

De Watercar: Jeep en Boot ineen.... je hoeft zo de auto niet meer uit!

 

Amerikanen houden van gemak en van autorijden. Dat laatste is natuurlijk logisch, benzine kost er geen donder en ze hebben daar de mooist denkbare wegen. Lekker rondrijden, muziekje en airco aan en karren maar. Jammer dat je af en toe uit moet stappen. Om het uitstappen te minimaliseren werden de Drive In Bioscoop en later de Mc Drive uitgevonden. Dat beviel zo goed dat ze Drive through supermarkten bedachten, Drive in apotheken, bouwmarkten, trouwkapelletjes en ga zo maar door. Amerika is gelukkig, Amerika is blij...... maar..... ja, varen is ook leuk en een Drive through voor het water is tot nu toe alleen Mozes gelukt met de Rode Zee en die was te voet. Dat moest veranderen.

 

En dat veranderde ook. De Ami's bedachten de Watercar Panther. Een Jeep die ook kan varen. Nu zijn er al langer varende, of beter gezegd: drijvende, auto's op de markt. Een paar jaar geleden nog stak Sir Richard Branson met een amfibische auto (want dat is de officiële benaming van een varende auto) het Engelse kanaal over, ja zelfs TopGear bouwde een waterauto om ermee naar Frankrijk te varen. Prachtig natuurlijk. De succesvolle overtocht van Branson is een van de weinige positieve wapenfeiten van de amfibische auto. De meesten zijn gewoon TROEP. Ze rijden als een scootmobiel en varen als een baksteen..... Niets mee aan te vangen. Tot dus de Watercar Panther verscheen.

 

Deze volwaardige Jeep rijdt perfect over de weg, is uitermate geschikt voor offroaden en..... blijft drijven. Hij drijft zelfs zo goed dat je er achter kan waterskiën..... Eindelijk een amfibische auto die gelukt is. Hulde Amerika!

 

Even wat technische feiten van de Panther:

- Bouwmateriaal: fiberglass

- Gewicht: 1.500kg

- Aantal personen: 4

- Motor: Honda 3,7l. Vtec

- Transmissie: manuele 4 bak (en dat voor een Amerikaan)

- Aandrijving land: 4 wheel drive

- Aandrijving water: Jet drive

- Topsnelheid land: 120 km. p.u.

- Topsnelheid water: 70 km. p.u.

- Prijs instapmodel: € 77.000,- 

 

Wat geinig is: je kunt dus echt achter je auto waterskiën, dit ding is snel op het water. SNEL! Op het land staat de Panther ook zijn mannetje. Door de 4 Wheel drive kun je overal komen. Van auto naar boot is ook al een succesverhaal: door de hydraulisch intrekbare wielen die weggeklapt worden is de Panther niet alleen snel van auto naar boot omgetoverd, de vaareigenschappen blijken ook nog eens tamelijk OK te zijn. Die gekke Amerikanen, hebben ze zowaar de ultieme amfibische auto bedacht en gebouwd. En dan de prijs. In Amerika kost hij omgerekent naar euro's € 77.000,- dat zou betekenen dat de Watercar Panther in Nederland met al onze belastingen € 3.780.000,- gaat kosten..... das nog steeds erg goedkoop, je kunt immers je boot en auto beide wegdoen..... scheelt weer in de verzekering enzo toch?!

 

Anyway: zo'n Watercar is echt een leuk ding. Wist jij dat er in Amerika al zoveel Watercars zijn verkocht dat deze Panther de meest succesvolle amfibische auto ooit is..... Toch knap. Meer weten? Check www.watercar.com Have FUN!

 

 

 

 

foto's met dank aan Watercar. Special thanks to Jos Vogel, hij Tweete de Watercar zodat wij hem nu ook allemaal kennen!