Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
5 MAFFE boten!
5 MAFFE boten!
5 MAFFE boten!
5 MAFFE boten!
5 MAFFE boten!

5 MAFFE boten!

Vrijdag 9 mei 2014

Zoals je inmiddels als trouwe Happy Sailor lezer wel zult weten is dat wij DOL zijn op MAFFE boten. Het kan ons niet gek genoeg. OK, de een is wat geslaagder dan de ander..... en er zitten boten bij waarop we dood nog niet gevonden willen worden, maar goed. Een boot is een boot en boten zijn doorgaans altijd FUN. Daarom zijn we eens in het Happy Sailor ARCHIEF gedoken om een selectie te maken van de in onze ogen 5 mafste boten van het afgelopen jaar......

 

Als je echt niets kunt verzinnen..... verzin je een bootconcept!

 

We zien het maar al te vaak, nieuwe vaar en bootconcepten die veel te 'bedacht' zijn. Echt zoiets van: 'je kunt niks bedenken, dan maar een apart concept en hopen dat een gek het koopt. Weet je heren/dames bootontwerpers: soms is het beter gewoon een dagje vrij te nemen wanneer je op het punt staat van ellende iets mafs te bedenken. Geloof ons, niemand zit te wachten op een boot annex vaatwasser waarmee je ook kunt strijken en wildwater yogurt eten...... Die markt is er niet en zal er waarschijnlijk ook nooit komen.... laten we dat hopen in ieder geval.

 

Wij presenteren met gemengde gevoelens de TOP 5 MAFSTE boten die het afgelopen jaar in Happy Sailor Magazine hebben gestaan (in willekeurige volgorde, we willen namelijk niemand voor het hoofd stoten.......). 

 

Nummer 1: De Iguana 24, nickname RUPSBANDBOOT!

Dit idee komt uit Frankrijk en is bedoeld om zo vanaf het strand het water in te rijden. Nu zijn daar boothellingen enzo voor bedacht maar de Fransen doen het liever op hun eigen manier. Ze monteren een wegklapbare ruspband onder een tender en klaar is het..... althans dat denken ze. Hoe het ook zij: een peperdure oplossing voor een goedkoop 'probleem'.

 

Artikel staat hier: http://www.happysailor.nl/1373925600/ter_land_ter_zee_maar_niet_in_de_lucht/

 

Nummer 2: De Sealander, nickname DRIJVENDE CARAVAN!

Ook Duitser hebben wel eens een minder zalig idee. Je hebt bootjes mensen en caravan mensen. Daar wilden onze Duitse vrienden een groep aan toevoegen: voor gek zit mensen! Ze bedachten een caravan boot..... het ding is als caravan te klein en als boot levensgevaarlijk. Je met zo'n ding op het water vertonen is de lachers op je hand hebben.....

 

Artikel staat hier: http://www.happysailor.nl/1363734002/help_de_caravan_verzuipt/

 

Nummer 3: De Looker 350, nickname DOORKIJKBOOT

Het wordt tamelijk internationaal hier want de Looker 350 komt uit Rusland. Het is een boot met een glazen bodem waardoor je lekker naar de visjes enzo kunt kijken, je kijkt er zo dwars doorheen. Helemaal gek is dit idee overigens niet, ideaal voor chartervaart enzo..... maar waarom hebben ze hem zo LELIJK gemaakt. Deze boot doet pijn aan je ogen.

 

Artikel staat hier: http://www.happysailor.nl/1392073201/weer_zon_vreemde_boot_de_looker_350/

 

Nummer 4: De Zeta Elle, nickname UITKLAPBOOT

En ook de Italianen hebben zo hun maffe ingevingen. De Zeta Elle is een PEPERDURE boot die eigenlijk een terras wil zijn. Het is een uitklapboot... ja een boot die je op het water uitklapt en die dan veranderd is een.... plateau. Je moet het maar bedenken. Wij vinden dit echt een boot met een identiteitscrisis en niet echt een bijster goed idee.

 

Artikel staat hier: http://www.happysailor.nl/1370988000/de_uitklapboot_een_schip_met_een_identiteitscrisis/

 

Nummer 5: De Penguin, nickname SNORKELBOOT

Als vijfde land waar een maffe boot bedacht is noteren we Zuid Korea. Daar maken ze een onderzeeboot die niet kan duiken maar slechts snorkelen. Het is bedoeld om onderwater te kijken, net als de Looker 350 alleen dan iets minder handig.... ofzo. Voor de Penguin geldt echt dat het eigenlijk net niets is..... en daardoor hartstikke MAF!

 

Artikel staat hier: http://www.happysailor.nl/1390172400/je_eigen_snorkelboot_de_penguin/

 

Nu is het na het zien van deze 5 maffe boten wel zo dat de bedenkers het gelukkig ondanks alles aangedurft hebben hun 'briljante' bedenksel op de markt te brengen. Het zou maar wat saai worden op het water zonder deze visionairs.... (sarcasme filter aan). Eerlijk is Eerlijk, allemaal in een donkerblauwe sloep met buiskap op de Loosdrechtse plassen is ook ongewenst, dus..... kom maar op met jullie vreemde en maffe boten. Wij publiceren wel, GRAAG zelfs!

 

Afsluitend willen we benadrukken niet de intentie te hebben iemand belachelijk te maken voor zijn/haar concept. Mocht e.e.a. wel zo overkomen dan moet je gewoon een beter concept verzinnen..... lekker puh!

 

 

 

  

foto's met dank aan de diverse werven zoals vermeld in de artikeltjes, foto 1 hoort bij boot 1. foto 2 bij boot 2 etc. etc.