Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Sleepboten en ABBA in Zwartsluis!

Sleepboten en ABBA in Zwartsluis!

Vrijdag 9 mei 2014

Dit weekend is de finale van het Eurovisie Songfestival in het prachtige Deense Copenhagen. Ooit, way back in the seventies, won de Zweedse band ABBA het liedjesfestival met hun nummer 'Waterloo' (over de ondergang van die akelige kleine fransman (nee, niet Louis de Funes) Napoleon). ABBA is zo fout dat het eigenlijk weer cool is. Maar wat heeft ABBA te maken met bootjes, en waarom hebben wij het erover, tenslotte is Happy Sailor een magazine voor en over bootjes.

 

ABBA komt naar Zwartsluis..... ja ECHT!

 

Inderdaad, ABBA komt naar Zwartsluis...... niet de echte ABBA natuurlijk. Dat gaat niet. Die 4 echte ABBA leden slaan elkaar de schedel in zodra ze elkaar zien. Je weet wel, lekker op elkaar in rammen met een Ikea boekenrek genaamd BROLK, zijn die Zweden goed in! Geen zorgen, in Zwartsluis weten ze een veel veiligere oplossing om toch ABBA liedjes ten gehore te brengen zonder dat Frieda met Bennie op de vuist gaat. In Zwartsluis treedt Europa's beste ABBA coverband op, ABBACZ (uit Tsjechië). Dit optreden wordt verzorgd tijdens het muziekevenement Sluispop. 

 

Waarom Happy Sailor het hier over heeft? Sluispop wordt tijdens de Nationale Sleepbootdagen gehouden (meer hierover lees je hier: http://www.happysailor.nl/1398117603/de_nationale_sleepbootdagen_leuk/)! JAWEL: Sleepboten kijken en daarna uit je plaat gaan op ABBA liedjes. Eigenlijk best wel übercool, en dat voor Zwartsluis..... Naast ABBACZ treedt ook de lokale band The Firestones op met quasi nostalgisch repertoire (tenminste als je uit de sixties en seventies komt). Kortom een muziekfestijn voor het feest der herkenning..... en omringd door Sleepboten. 

 

ABBA liedjes en Sleepboten, het gebeurd in Zwartsluis!

 

Wil jij meer weten over de Nationale Sleepbootdagen en natuurlijk Sluispop?!?!? Kijk op www.sleepbootdagen.com voor het hele programma en welke boten je allemaal mag verwachten. Niet vergeten: doe vooral je seventies Afrokapselpruik op en haal je glitterpak uit de kast, we gaan swingen..... far out dude! 

 

Oh ja: hier alvast 3 ABBA liedjes om in de stemming te komen:

 

Dancing Queen: https://www.youtube.com/watch?v=xFrGuyw1V8s

Waterloo: https://www.youtube.com/watch?v=Sj_9CiNkkn4

Super Trouper: https://www.youtube.com/watch?v=BshxCIjNEjY

 

 

 

 

foto met dank aan IJsseldelta Marketing