Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Bloemetjes op je zeil!
Bloemetjes op je zeil!
Bloemetjes op je zeil!

Bloemetjes op je zeil!

Dinsdag 29 april 2014

Zeilen heb je met alle mogelijke opdrukken. Van registratienummers tot bedrijfslogo's en van foto's tot slogan's, het kan allemaal. Nu kun je ook min of meer rondzeilen met bloemetjes op je zeil..... Zo van 'Weet je wat ik wel zou willen zijn.... een bloemetjes gord... ZEIL', maar dan anders. Hoe het precies zit? Lees snel verder.... en hopelijk krijg je dat liedje over dat bloemetjes gordijn dat de zanger zo graag wilde zijn snel weer uit je hoofd, ons is dat nog niet gelukt.....

 

Kunstenares Inge Koetzier van Hooff maakt van witte zeilen bloemetjes zeilen!

 

Oude zeilen werden voorheen vaak afgedankt. Zonde! Inmiddels worden er diverse producten gemaakt van onze oude zeilen en dat is goed, recycling 2.0 en de producten zijn nog eens cool ook. Een van de dingen die je met oud zeil dus kunt doen is erop schilderen..... Dat laatste is precies wat kunstenares Inge Koetzier van Hooff heeft gedaan.

 

Inge heeft een serie kunstwerken gemaakt bestaand uit een aantal doeken van echt zeilbootzeil met daarop fraai gestyleerde bloemen. Wat er is ontstaan is een mooi geheel van sprankelende kleuren tegenover verweerd zeil. Het mooie is dat Inge vlekken en stiksels op het zeil allemaal zichtbaar heeft gelaten. Zo krijg je een mooi contrast dat de diverse doeken allemaal uniek maakt. Inge werkt op zowel Lazarote als in Schoorl..... das overigens ook een aardig contrast.... De Spaanse zon en zee tegenover..... ja Schoorl..... klei, een Hollandse polder en een stuk minder zon.

 

Anyway: je kunt haar werk (dat zeker de moeite waard is) van 3 mei t.m. 21 juni zelf komen bekijken in Galerie Bel-Etage aan de Prinsengracht 1097 te Amsterdam. Meer over Inge vind je op www.koetziervanhooff.eu

 

Ja.... en nu dat liedje nog uit je hoofd zien te krijgen.... 'Weet je wat ik wel zou willen zijn... rot op met dat refrein'.

 

 

 

 

foto's met dank aan Inge Koetzier van Hooff