Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Zeilen met een opblaasbare catamaran!
Zeilen met een opblaasbare catamaran!
Zeilen met een opblaasbare catamaran!
Zeilen met een opblaasbare catamaran!
Zeilen met een opblaasbare catamaran!
Zeilen met een opblaasbare catamaran!

Zeilen met een opblaasbare catamaran!

Vrijdag 25 april 2014

Binnen de wereld van de watersport nemen de inflatables (opblazers) een steeds grotere postitie in. Logisch: ze zijn niet duur, hebben geen vaste ligplek nodig en.... je hebt ze in no time vaarklaar. Snelle rib's en zodiac's kennen we al langer. Opblaasboten om mee te zeilen zijn er ook al enige tijd.... maar wist jij dat je zelfs opblaasbaar catamaran kunt zeilen?

 

Met de MiniCat zeil je wel heel makkelijk iedereen eruit!

 

Een opblaasbare catamaran dus: de MiniCat! Het is precies zoals we hem omschrijven: een catamaran waarmee je prima kunt zeilen en die je heel handig leeg kunt laten lopen. Leeg past de MiniCat in de bijgeleverde opbergtas en kun je hem op je rug vervoeren, achterin de auto leggen en zelfs meenemen het vliegtuig in. Handig 2.0 zullen we maar zeggen.

 

Zeilen doet de MiniCat als de beste. De twee drijvers genereren voldoende drijfvermogen en door de gemonteerde kieltjes is de MiniCat verbazend koersvast. Het is natuurlijk een catamaran met een trampoline in het midden. Door een slim bevestigingssysteem ontstaat er een stevige constructie die ook bij wat meer wind en golfslag voor voldoende stevigheid zorgt. De MiniCat is er in 2 versies: de 2 persoons 310 en de 4 persoons 420. Beide zet je in ongeveer 25 minuten helemaal op, van tas tot boot zeg maar...... Kijk daar zit je winst, vaarklaar in 25 minuten en opgeborgen in diezelfde 25 minuten. Je bent in no time het water op.... en net zo snel weer thuis.... al is het zonde om de MiniCat weer in z'n tas te stoppen.

 

Even wat specificaties van de kleinste MiniCat, de 310:

- Lengte: 3,10m.

- Breedte: 1,40m.

- Doorvaarhoogte: 3,80m.

- Doorsnede drijvers: 0,33m.

- Gewicht: 35kg.

- Oppervlakte grootzeil: 3,75m2

- Oppervlakte fok: 1,40m2

- Maximaal draagvermogen: 235kg.

- Aantal personen: 2

- CC certificatie: D

 

Je hebt al een MiniCat vanaf € 3.100,- (exclusief fok maar met grootzeil etc.). Verder kun je de MiniCat uitrusten met een rolfok en allerlei andere accessoires. Hij is leverbaar in tig verschillende kleurcombinaties, je kunt dus echt helemaal JOUW MiniCat samenstellen. Wat handig is: bij iedere MiniCat zit naast de pomp en plakset (zonder kun je niet) een instructie DVD over hoe je de MiniCat in elkaar dient te zetten.... En voor hen die naast de waterkant geen DVD speler hebben is er ook een duidelijke bouwhandleiding in print bijgevoegd, een keer lezen en je weet het.... handig is het wel.

 

De MiniCat dus. Hij is al een tijdje op de markt maar wij vinden hem zo leuk dat we er bij deze wat extra aandacht aan besteden. Juist met het oog op de jeugd is zo'n MiniCat een ideale kennismaking met de watersport. Koop zo'n ding, schaf een licht buitenboordmotortje aan (want die kan er ook achter) en je hebt geen kind meer aan je kind..... Ja of koop hem gewoon voor jezelf, waarom ook niet? Jij werkt er hard voor en ook jij hebt recht op lol, fun en actie.... Die laatste 3 dingen zijn verzekerd en GRATIS meegeleverd bij iedere MiniCat: LOL, FUN en ACTIE!

 

Kopen kun je hem in Nederland bij MiniCat Benelux te Doesburg: www.mini-catamaran.nl Extra info en heel veel foto's, filmpjes en meer vind je op de site van de fabrikant: www.minicatamaran.eu Nog even dit: wist jij dat ZEILHELD Laura Dekker een MiniCat getest heeft in BoraBora?!?! Staat dus allemaal op de site van de fabrikant, HAVE FUN, HAVE A MINICAT!

 

 

 

 

foto's met dank aan MiniCat, afgebeeld is de MiniCat 420