Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
MISSELIJKMAKEND!

MISSELIJKMAKEND!

Dinsdag 22 april 2014

Getver.... je hebt van die nieuwsberichten waar je gewoon MISSELIJK van word. Zo ook deze. Niet verder lezen als je net lekker bent wezen lunchen, niet verder lezen als je vol goede zin aan de slag bent, lees niet verder wanneer je last hebt van een gevaarlijk hoge bloeddruk..... en VOORAL NIET verder lezen als je nog een klein beetje vertrouwen hebt in de goedheid van je medemens..... Doorlezen is op eigen risico, je bent gewaarschuwd, je humeur gaat naar de knoppen!

 

WALGELIJKE LOSERS roven de Henri Dunant leeg!

 

Dit weekend, terwijl wij met z'n allen lekker op een paasshow waren, hebben misselijkmakende figuren het Rode Kruisschip de Henri Dunant leeggeroofd. De Henri Dunant wordt door het Rode Kruis ingezet als vakantieschip voor zieken, gehandicapten en bejaarden. Welke volstrekt van enig moreelbesef gespeende LOSER rooft nou zo'n schip leeg?!?!? Dit is toch om misselijk van te worden. Een paar smerige graaihandjes die dan de vreugde van mensen die echt eens een vakantie kunnen gebruiken proberen af te nemen. Werken willen die graaihandjes niet.... alleen maar stelen van anderen.

 

De Henri Dunant lag in de nacht van zaterdag op zondag in Utrecht aan het Amsterdam Rijnkanaal afgemeerd toen de walgjes toesloegen. Door een deur in te rammen verschaften de losers zich toegang tot het schip. In plaats dat ze berouw kregen en een donatie achterlieten... nadat ze de schade hadden gerepareerd uiteraard, besloten deze leeghoofden hun laffe daad door te zetten. Ze hebben als buit diverse laptops meegenomen, een kluis, wat geld en wat ander spul. De TV's hebben ze wel geprobeerd mee te jatten maar dat is mislukt.... Zegt ook wel weer wat over het IQ van deze lafaards.... het niet in staat zijn TV's mee te stelen.... HOE DOM BEN JE DAN? Doe het dan tenminste goed en strip dat hele schip. Maar nee: het verwerpelijke dievengilde dat louter bestaat uit leeghoofdige underachievers nam alleen het makkelijke mee.

 

Goed, wat leren we hiervan? Nou eigenlijk niets behalve dat het met het moreel besef van een aantal figuren slecht gesteld is. Je steelt niet van zieke mensen, je steelt niet van bejaarden en je steelt niet van gehandicapte mensen..... Moet je NIET doen. Dus smerige diefjes: breng die buit terug en laat zien dat je in ieder geval een geweten hebt!

 

Meer over de Henri Dunant en het Rode Kruis kun je vinden op www.rodekruis.nl