Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Lekker Nautisch Pasen dit jaar!

Lekker Nautisch Pasen dit jaar!

Vrijdag 18 april 2014

Nog twee dagen en dan kunnen de eitjes weer in de tuin verstopt worden. Het Paasontbijt wordt genuttigd en iedereen heeft goede zin. Dit jaar is daar meer reden toe dan voorheen aangezien er een aantal wel heel leuke nautische zaken te doen zijn deze Paasdagen. Wie zich nu nog verveelt heeft echt een probleem want feitelijk kom je tijd tekort!

 

Waar hoef je je deze Nautische Paasdagen niet te vervelen?

 

Sail Kampen

Natuurlijk beginnen we met het grootste Paasevenement van Nederland: Sail Kampen. Het is vandaag al begonnen en duurt tot en met tweede Paasdag (maandag 21 april). Heel Kampen staat in het teken Sail. Zo zijn er natuurlijk heel veel schitterende schepen aanwezig, maar er is meer: een braderie, De Dijk treedt op, demonstraties, rondvaarten etc. etc. etc.

 

Check voor meer info www.sailkampen.nl

 

Verschuur Watersport

Als het om Paasshows gaat dan staat Verschuur Watersport er altijd bij. Dit jaar kun je op 18, 19 en 21 april terecht in de fraaie showroom en aan het water natuurlijk. Bij aanschaf van een nieuwe boot tijdens de Paasshow krijg je tal van cadeau's. Verder zijn er 3 primeurs te bewonderen: de Corsiva 880 cabin, de Corvia 880 New Age en de Corsiva 600 Tender diesel. Echt redenen genoeg om naar Verschuur Watersport te komen..... zeg maar dat je het van ons hebt!

 

Check voor meer info www.verschuurwatersport.nl

 

Noordelijk Scheepvaart Museum

Oké, het is even rijden maar.... dan heb je ook wat. Met de Paasdagen is het Noordelijk Scheepvaart Museum te Groningen beide dagen geopend. Een leuk nautisch uitje voor het hele gezin met extra activiteiten voor de kids. Extra de moeite waard is de expositie over de Eerste Wereldoorlog die momenteel in het museum staat. Op naar Groningen dus!

 

Check voor meer info www.noordelijkscheepvaartmuseum.nl

 

Omtzigt Watersport

Bij Omtzigt Watersport in Sassenheim staan de Paasdeuren wagenwijd open op zaterdag 19 en maandag 21 april. Naast diverse nieuwe schepen, van Chris Craft en Oudhuijzer, liggen er meer dan 40 prachtige occassions op je te wachten. Je krijgt sowieso bij de aanschaf van je boot een leuke attentie.... kijk daar doe je het toch voor?!?!

 

Check voor meer info www.omtzigtwatersport.nl

 

Bouwmeester Watersport

In dit overzicht mag Bouwmeester niet ontbreken. De Paashows van dit watersportbedrijf trekken jaarlijks honderden bezoekers en dat is niet voor nix zo. Dit jaar zijn er naast de onvermijdelijke aanbiedingen ook diverse interessante lezingen en workshops te volgen. De reddingsbrigade is aanwezig, de nieuwste buitenboordmotoren kunnen bekeken worden en ga zo maar door. Kom je voor een Wato sloep of een Jetski.... het kan allemaal. De Paasshow wordt 19 en 21 april gehouden.

 

Check voor meer info www.bouwmeesterwatersport.nl

 

Van Dijk Watersport

Ook in het hoge noorden kun je terecht voor een mooie boten Paasshow. Hiervoor moet je naar Winsum komen, Van Dijk Watersport organiseert op tweede Paasdag (maandag 21 april) een gezellige Paasshow waar je zomaar een rit in een echte Ferrari kunt winnen. Je kids vinden het ook prachtig want er is een groot springkussen. Jij en je partner een nieuwe boot en even rondkarren in die Ferrari, je kids lekker springen op het luchtkussen.

 

Check voor meer info www.vandijkwatersport.nl

 

Elektrisch Varen Show

Wil je even modern en best wel milieupositief bezig zijn deze Pasen dan kun je naar Heeg komen. Daar organiseert De Stille Boot de Elektrisch Varen Show. Op 19, 20 en 21 april kun je proefvaren in diverse elektrisch aangedreven boten. Ervaren hoe lekker zo'n elektroboot vaart zegt vaak meer dan 1000 woorden. Daarnaast zijn er demo's van de diverse motoren en kun je terecht met al je vragen bij het team van De Stille Boot. Wij raden je aan hier sowieso deze Pasen even langs te gaan, elektrisch varen heeft de toekomst en de toekomst is dus deze Pasen te bekijken, echt heel leerzaam!

 

Check voor meer info www.destilleboot.nl

 

Open Haven Dagen bij de Maas

In Alem bij Jachtmakelaardij De Maas kun je op eerste en tweede Paasdag terecht voor een heuse mini bootshow die ze daar samen met Brabant Yachting organiseren. Verder kun je lekker koffie drinken in het gezellige restaurant aldaar, liggen er diverse sloepen klaar voor een GRATIS rondvaartje. Maar er is meer.... veel meer: je kunt waterfietsen, de kids kunnen het springkussen op, er zijn techneuten aanwezig die je eens lekker kunt verhoren en nog steeds veel meer. De mensen van De Maas hebben zichzelf echt overtroffen deze Pasen dus een bezoekje aan Alem is nu meer dan ooit de moeite waard!

 

Check voor meer info www.jachtmakelaardij-demaas.nl

 

Paasshow Prins van Oranje

Ook de Prins van Oranje opent met Pasen de deuren. Dit watersportbedrijf bestaat als sinds 1870 en zit sinds kort in een schitterende nieuwe 2500 m2 grote showroom te Heeg. Op de Paasshow zijn diverse topjachten aanwezig waaronder diverse nieuwe Rapsody Yachts en een flink aantal First Class Occassions. Het enige risico is.... dat je er eentje koopt!

 

Check voor meer info www.prinsvanoranje.nl

 

Sloepen en Lifestyle Paasshow

De sloepmerken Antaris, Makma en Maril organiseren op tweede paasdag (21 april) een grote Paasshow in Woudsend. Als je ooit van plan was voor een sloep te gaan kijken is dit HET moment. In de grootste indoorhaven van Nederland liggen ze voor je klaar: de Maril, Antaris en Makma modellen. Natuurlijk kun je onder het genot van een hapje en een drankje de diverse modellen van dichtbij ervaren.... en ook echt varen, want proefvaarten met een geselecteerde groep sloepen is mogelijk.

 

Check voor meer info www.maril.nl of www.makmamarine.nl of www.antarisboats.com (kan alledrie).....

 

Hemrik Marine Paasshow

De Paasshow van..... ja Hemrik Marine dus uit Leeuwarden. Van zaterdag 19 tot en met maandag 21 april ben je meer dan welkom op deze Paasshow. Wat je hier mag verwachten: uiteraard diverse acties en aanbiedingen, verder staan er een aantal nieuwe sloepen en tenders in de showroom en..... zijn de DinghyGo opblaasbare boten aanwezig. Alleen al voor de DinghyGo zou je eens moeten gaan kijken, want die zijn echt hartstikke leuk. Dus ook deze Pasen naar Hemrik Marine!

 

Check voor meer info www.hemrikmarine.nl

 

BoatingWorld Paasshow

Dit zijn eigenlijk 5 Paasshows aangezien Boating World bestaat uit: Beekman Watersport uit Goes, Heba Aquasport uit Almere, Arie Wiegmans uit Breukelen, Bomert Watersport uit Giethoorn en Van der Sanden Watersport uit Veldhoven. Deze 5 watersportbedrijven zijn zaterdag en maandag tweede Paasdag helemaal into de Paasshow. Voor een appel en een ei kun je diverse producten aanschaffen, superaanbiedingen die de start van het vaarseizoen natuurlijk extra plezierig maakt.

 

Check voor meer info www.boatingworld.com

 

Zo, we hebben 12 harstikke leuke Paasshows en Paasevenementen voor je bij elkaar gezocht zodat jij de komende Paasdagen niet hoef te vervelen. Er is overigens nog veel meer te doen. Kijk voor nog meer leuke Nautische Paasevent vooral ook op de site van de Week van de Watersport, want die is er OOK NOG deze Pasen: www.weekvandewatersport.nl

 

Heb jij nog een event waarvan jij vind dat deze in dit overzicht thuishoort, mail het ons naar info@happysailor.nl en wij zetten jouw watersportevent erbij. Doen we graag voor je. Voor overmorgen alvast: VROLIJK PASEN!

 

 

 

 

 

foto met dank aan H2O Bungalow