Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Varen op je TRAILER!
Varen op je TRAILER!
Varen op je TRAILER!
Varen op je TRAILER!
Varen op je TRAILER!

Varen op je TRAILER!

Dinsdag 15 april 2014

Sommige uitvindingen lijken in eerste instantie totaal overbodig, zo ook de trailer waarmee je kunt varen. Wanneer je het concept nader bekijkt en nadenkt over de mogelijheden en vooral de handigheden van een varende trailer lijkt er misschien ergens logica in te zitten...... ja of toch niet?! Hoe het ook zij, we hebben een varende trailer!

 

Een varende trailer met de genen van een vouwwagen!

 

Eerst maar eens de feiten bekijken! We hebben het over de in Engeland gebouwde EzyBoat. Deze EzyBoat is een boot en een trailer in één. Maar dat is nog niet alles.  Omdat een dissel en 2 wielen zo onder een boot zijn geplakt gaat de Engelse bouwer nog een stapje verder. Hoe handig zou het zijn wanneer je de boot dubbel zou kunnen vouwen zodat er een superkleine trailer/boot combinatie ontstaat die zelfs in de kleinste schuurtjes opgeslagen kan worden? Wat EzyBoat heeft bedacht is een drijvende trailer annex boot die als een vouwcaravan in elkaar wordt gevouwen.

 

Toegegeven, het concept is nogal uniek in deze vorm. Er zijn boten die direct de weg op kunnen doordat ze geïntegreerde wielen hebben en er zijn vouwboten.... maar dit alles in één boot?! Wij van Happy Sailor Magazine hebben het niet eerder gezien. De Engelsen gaan echter nog verder! Je kunt namelijk met de EzyBoat zowel zeilen, motorvaren als roeien..... 3 in één daar waar de boot min of meer al 3 in één was.... wordt het dan een 6 in één?!?!??!? Maakt dit bijzondere ietwat vreemde concept de EzyBoat nou tot iets handigs of is het gewoon RUBBISH zoals de Engelsen zelf zouden zeggen?

 

De EzyBoat is best slim bedacht! Je hebt de boot als compact 'pakket' in de schuur staan. Opgevouwen kun je allerlei zaken in de boot vervoeren (zie foto's). Je hangt hem achter de auto en rijdt naar je vaargebied. Uitklappen is zo gedaan en je duwt de boot het water in. Vervolgens koppel je de dissel los en takel je de wielen omhoog de wielkasten in met de speciaal daarvoor geplaatste hendel. Klaar om te varen. Het opbouwen en weer afbouwen van de EzyBoat is minutenwerk. Wat wel slim bedacht is: de romp van de boot krijgt extra stevigheid door de stalen trailerbalk die onder boot doorloopt.

 

Dus rubbish is de EzyBoat zeker niet. Het is gewoon een handige boot bedacht door een paar gekke Engelsen die meestal dit soort vreemde vaar en voertuigen bedenken. Eigenlijk best leuk dat die maffe Engelsen anno 2014 nog steeds lekker out of the box durven te denken, zou dit komen omdat ze steevast nog steeds aan de verkeerde kant van de weg rijden??!?!

 

Om de EzyBoat goed te kunnen beoordelen is het handig om de filmpjes op de EzyBoat website eens te bekijken. Ook vind je daar meer info over EzyBoat zelf en waar je hem kunt kopen (mocht je dit willen), check: www.ezyboat.com

 

 

 

foto's met dank aan EzyBoat