Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Komt Sinterklaas met Pasen naar Kampen?

Komt Sinterklaas met Pasen naar Kampen?

Vrijdag 28 maart 2014

Via Twitter bereikte ons zojuist een bijzonder bericht. Het persbericht kwam van Sail Kampen dat van 18 tm. 21 april gehouden wordt. Wat is er aan de hand? De organisatoren van Sail Kampen hebben een hele bijzondere gast weten te strikken, althans het schip van een wel heel bijzondere gast, namelijk de Pakjesboot 12.... je weet wel die van Sinterklaas!

 

Zwarte Piet, de trouwe schimmel en Sinterklaas zijn NIET aan boord!

 

Het aanbod aan schepen en activiteiten op Sail Kampen was al gigantisch en MEGAGAAF. Maar......... daar ontbrak eigenlijk nog 1 schip aan dat er toch echt bij hoort: de boot van Sinterklaas. De Hydrograaf (zo heet het schip in het dagelijkse leven) wordt doorgaans ingezet voor rondvaarten en feesten en partijen. Dit prachtige in 1910 gebouwde voormalige stoomschip werd destijds o.a. door de Koninklijke familie ingezet voor tochten naar de eilanden. Anno nu kun je hem boeken en lenen van hoofdgebruiker Sinterklaas. Gelukkig dat de Sint niet zelf komt anders had heel politiek correct Nederland weer zitten zwammen over Zwarte Piet..... Wist jij overigens dat de stokers die in het ruim van stoomschepen werkten destijds super zwart van het roet gezien hebben?!??!?! Dus Zwarte Piet is gewoon een stoker, zo probleem opgelost.

 

Meer over de inmiddels meer dan 100 jaar oude Hydrograaf vind je hier: www.hydrograaf.nl

 

Hoe het ook zij: de Hydrograaf is een beauty die Sail Kampen nog meer grandeur geeft. Voor het programma van Sail Kampen verwijzen we je naar dit Happy Sailor bericht: http://www.happysailor.nl/1393542001/sail_kampen_groter_dan_ooit/ of http://www.happysailor.nl/1389135600/eindelijk_naar_kampen_sail_kampen_2014/ Je kunt natuurlijk ook naar de site van Sail Kampen zelf gaan: www.sailkampen.nl Ennuh: wanneer de Hydrograaf binnenvaart niet vergeten te zingen hè, dat hoort er wel een beetje bij..... vindt zo'n boot leuk: een zingende menigte!

 

 

Sail Kampen: HET LEUKSTE PAASUITJE VAN NEDERLAND!!!!!!

 

 

 

 

 

foto met dank aan Hydrograaf.nl