Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Vaar mee met Happy Sailor!

Vaar mee met Happy Sailor!

Vrijdag 28 maart 2014

We roepen het inmiddels een jaar vanaf deze site: varen is het leukste dat er is en de watersporthobby is de mooiste hobby van allemaal. Bootjesmensen zijn cool en mensen zonder boot zijn gek (tenzij ze natuurlijk van plan zijn een boot te kopen)! Maar wij schrijven natuurlijk niet alleen over varen, we varen zelf ook. Liefst zoveel mogelijk. Omdat je tijdens je vaartochten van alles en nog wat meemaakt en doorgaans op nogal diverse problemen kunt stuiten (soms letterlijk wanneer je met je dolle kop een krib ramt ergens op de Waal.... niet handig, moet je niet willen) heeft Happy Sailor iets gedaan!

 

De tocht en PIMP van de Happy Sailor boot.... en jij vaart mee!

 

Happy Sailor heeft afgelopen najaar een Eurokruiser kimkiel kajuitzeiljacht aangeschaft met als doel deze helemaal te pimpen en er mooie tochten mee te gaan maken waar jij dan figuurlijk gezien dan ook op mee kunt varen. De boot ligt nu nog aan het Markermeer en zal ergens in april overgevaren worden naar het Lauwersmeer (ons vaargebied). Natuurlijk gaan we de boot overzeilen en dan via de Noordelijke route buitenom (dus via het Wad), bij het Kornwerderzand naar buiten en dan in Lauwersoog weer naar binnen. Wordt een prachttocht waarover we zeker e.e.a. zullen posten op deze site.

 

Wanneer de Happy Sailor boot (die uiteraard Happy Sailor gaat heten) in de haven ligt gaan we hem flink onder handen nemen. Nieuw interieur, nieuw exterieur, nieuwe navigatie, nieuwe frutsel en vooral ook heel veel nieuwe fratsels. Alle zaken die we tijdens de tocht en het opknappen tegenkomen zullen we aan bod laten komen. Gedeelde ervaring is dubbele kennis nietwaar?! Het spreekt voor zich dat we open staan voor tips dus feel free to comment!

 

Mocht het nu voorkomen dat we op het Markermeer, IJsselmeer, Waddenzee of Lauwersmeer per ongeluk vergaan dan kun jij tenminste zeggen dat je erbij was. Treur niet om ons, we hebben het dan schijnbaar verdiend.... ennuh, de vrienden van de KNRM zijn doorgaans dichtbij dus wat kan er gebeuren?!??!?!? Wij gaan de komende weken de route exact plannen en de boot vaarklaar maken voor de overtocht. Meer info volgt vanzelf via Twitter https://twitter.com/HappySailor_nl en op deze site.

 

Tot snel 'aan boord' van de Happy Sailor!

 

 

 

 

foto: de Eurokruiser MK2 zoals die er nu bij ligt aan het Markermeer