Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Goede berichten van de HISWA!

Goede berichten van de HISWA!

Maandag 10 maart 2014

De HISWA Amsterdam Boat Show 2014 is afgelopen. Gisteren (zondag 9 maart) sloten de deuren zich zodat we ons nu kunnen opmaken voor een korte terugblik en natuurlijk de START van het watersportseizoen. Hoe is de belangrijkste watersportbeurs van de Benelux verlopen? Waren de bezoekers tevreden en was het voor de exposanten de moeite waard?

 

Eigenlijk alleen maar GOEDE berichten over de HISWA 2014!

 

Een beurs wordt natuurlijk primair georganiseerd om de verkoop van de exposanten te boosten. Lulverhalen over: het is even goed elkaar de hand te schudden.... daar geloven wij niet zo in. Het gaat om orders. De HISWA 2014 is als het gaat om deze essentie van het houden van een beurs dus meer dan geslaagd. Wist jij dat er deze editie meer boten en accessoires zijn verkocht en dat 66% van de beursbezoekers meer (dan wel evenveel) geld heeft uitgegeven dan vorig jaar? Kijk dat zijn berichten die ertoe doen. Niet roepen dat we zo'n beetje uit de crisis kruipen maar gewoon KEIHARDE feiten presenteren dat het daadwerkelijk zo is. Chapeau HISWA, dat is toch goed om te lezen!

 

Nog even wat feiten en cijfers. Zo stonden er zo'n 300 verschillende bedrijven en organisaties met een stand op de HISWA van dit jaar en konden er 37.054 bezoekers worden verwelkomd..... Stel nou dat jij NIET was gegaan, dan waren het er 37.053 geweest.... dat klinkt toch een stuk minder. Tja... als je samen met iemand was gegaan hadden het er ook 37.055 kunnen zijn maar ja, sowieso GOED dat je er was! De sfeer op de beurs was opgewekt en ontspannen en de meeste watersporters gingen dan ook met een positief gevoel weer naar huis. Natuurlijk helpt het mooie weer ook mee. Immers vorig jaar voeren de ijsbrekers rond deze tijd nog overal rond. Verder was de samenvoeging van de HISWA met de Beurs Klassieke Boten best een leuke toevoeging. Op deze wijze wordt de beurs zelf wat breder waardoor er meer verschillende dingen te zien zijn. Ook nieuwe watersporten als het SUPPEN en Kiten en wat al niet meer vormen mooie aanvullingen op het aanbod. De HISWA in deze vorm is ECHT een beurs voor alle watersporters.... dus niet meer alleen voor hen met 300 miljoen op de bank!

 

Mooi weer, een Mooie beurs dus een mooi begin van het vaarseizoen!

 

Kortom: het was goed! Volgend jaar weer? Zet maar alvast in je agenda: 11 tm. 15 maart 2015. Meer weten over de uitkomsten van de HISWA: http://www.hiswarai.nl/Nieuws/Pages/Watersportseizoen-bruisend-van-start-.aspx of over de HISWA zelf: www.hiswa.nl (vergeet trouwens de 'natte' HISWA in september niet!).

 

 

 

 

 

foto met dank aan de HISWA