Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Stoere Slepers naar Elburg!
Stoere Slepers naar Elburg!
Stoere Slepers naar Elburg!
Stoere Slepers naar Elburg!
Stoere Slepers naar Elburg!
Stoere Slepers naar Elburg!

Stoere Slepers naar Elburg!

Donderdag 27 februari 2014

Liefhebbers van stoere sterke en vooral authentieke sleepboten moeten dit berichtje even lezen. Er is weer wat leuks te doen in sleepbootland, namelijk 'De Sleepbootdagen'. 3 Dagen lang vormt het pitoreske Elburg het fraaie decor voor dit gezellige evenement dat als titel heeft: 'in de ban van de sleepboot', klinkt goed toch?!

 

Niet op zondag........?

 

De Elburger Sleepbootdagen worden in 2014 gehouden op donderdag 1 tm. zaterdag 3 mei..... niet op zondag dus. Jammer want laat dat nou net de dag zijn dat de meeste bootjesliefhebbers helemaal vrij zijn.... Maar goed, zal wel iets met de zondagsrust te maken hebben schatten wij zo in..... Wij van Happy Sailor vinden sleepboten helemaal te gek dus dat wordt op zaterdag kijken, no problem. Het is sowieso de moeite waard om eens naar Elburg te gaan. Dit oude vestingplaatsje aan de voormalige Zuiderzee ademt een klassieke nautische sfeer die je niet veel meer tegenkomt in Nederland.

 

Het programma staat stijf van de leuke activiteiten. Zo is er een markt, treden er artiesten op, is er een heel programma voor de kids en zijn er meer dan 50 sleepboten aanwezig met als klapperrrrrrrrrrrrrrrrr van het event de in 1930 te Vlaardingen gebouwde stoomsleper 'De Roek' die maarliefst 20 meter lang is. Ook Sleepboot Laura met haar langzaamlopende Deutz motor zal liefhebbers weten te bekoren. Echt de kades zullen letterlijk zwart zien van de sleepboten. PRACHTIG!

 

Meer weten? Ga dan naar de WAANZINNIG SLECHTE WEBSITE www.sleepbootdagenelburg.nl (zo slecht kom je ze anno 2014 eigenlijk niet meer tegen).... Kom op Organisatie, er moet toch in Elburg iemand zijn die dit beter kan?!?!?

 

 

 

 

 

foto's met dank aan Sleepbootdagen Elburg, foto's geven een impressie van het event in 2013