Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Bellen terwijl je ZINKT!
Bellen terwijl je ZINKT!
Bellen terwijl je ZINKT!

Bellen terwijl je ZINKT!

Dinsdag 25 februari 2014

Alle watersporters in Nederland zullen inmiddels wel een Smartphone hebben. Handig voor APP's, foto's maken, gamen, navigatie en incidenteel schijnt er zowaar ook mee gebeld te worden. Nadeel van de meeste Smartphone's is dat ze direct stuk zijn wanneer jij met je bootje koppie onder gaat..... Zinkt de boot dan is je Smartphone dood (leuk rijmpje....).

 

Al bellend naar de kelders gaan, wie wil dat nou niet?

 

Wanhoop niet, je kunt ook What's App'en vanonder je kiel vandaan! Met de Sony Xperia ZR Smartphone heb je eindelijk een reden om eens lekker overboord te springen.... met mobieltje en al. De Sony Xperia ZR is namelijk waterdicht, tot 1,5 meter diepte en dan 30 minuten lang.... Oké onze uitspraak dat je lekker kunt bellen terwijl je zinkt is wellicht iets te kort door de bocht. Zolang je langzaam zinkt is er inderdaad niets aan de hand. Alle tijd van de wereld om nog even afscheid te nemen van iedereen: 'vaarwel wereld, ik zink.... gelukkig heb ik een Sony Xperia ZR bij de hand om afscheid te nemen'.

 

Klinkt wellicht overbodig: een waterdichte telefoon maar dat is het NIET. De auteur van dit stukje was in het bezit van de Apple Iphone3 toen er 2 druppels water opvielen.... Direct afgelopen met de Iphone: dood, overleden en bij het oudvuil. Dat was me niet gebeurd met de Xperia ZR. Is dat dan wat zo'n Sony Xperia ZR Smartphone?

 

Wij van Happy Sailor Magazine vinden van wel. De Xperia ZR is een moderne Smartphone met alle toeters en bellen die daarbij horen. Wat te denken van een 4,55 inch HD reality touchscreen met 1280 x 720 pixels (dat is 319 pixels per inch). Hij heeft een Qualcomm Snapdragon S4 pro-processor met een kloksnelheid van 1,5 ghz. en 2GB RAM. Snel zat dus! Uiteraard voorzien van een Android 4,1 Jelly Bean besturingssysteem. Echt superbriljant aan deze Smartphone is de bediening van de digitale 13 megapixel camera. Dit gebeurd middels een aparte knop, dus niet via het schermpje. De reden hiervoor is dat door de vervorming van het water je het scherm nagenoeg niet goed kunt zien.... Slim bedacht Sony!

 

Als watersport Smartphone voldoet de Sony Xperia ZR aan al onze eisen. Een golf over de kuip waar de telefoon ligt is geen probleem. Je kunt er prima je vaarkaarten inzetten en middels de GPS functie perfect navigeren. Het scherm is groot genoeg en met een adapter kun je de accu easy op de boot aansluiten. Het toestel weegt 140 gram, kan je schip prima hebben zonder slagzij te maken..... En de camera maakt mooie actiefoto's voor het geval je spectaculair door de wind gaat of een coole salto maakt op de waterski's. Prima ding die Sony Xperia ZR voor watersporters als jij en ik.

 

Meer info vind je hier, ook voor de nieuwste gadgets eromheen: http://www.sony.nl/electronics/mobiele-apparaten

 

 

 

 

 

foto's met dank aan Sony Nederland