Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Jahaa.... maar met wie wil je NIET varen?

Jahaa.... maar met wie wil je NIET varen?

Maandag 24 februari 2014

Vandaag presenteerde de HISWA Amsterdam Boat Show het jaarlijkse onderzoek o.a. naar watersporters en hun gewoontes. Met wie willen wij watersporters bijvoorbeeld het water op. Vorig jaar was dat nog Doutzen Kroes, dit jaar willen we het liefste met Koningin Maxima het water op...... Koning Wim Lex mag mee. Maar met wie willen we NIET varen?

 

We zinken nog liever dan nog 1 woord van die neptrien aan te moeten horen!

 

Even naar het HISWA onderzoek dat van alles en nog wat in kaart heeft gebracht. Wist jij dat wij watersporters als favoriete drankje aan boord 'een kopje koffie' hebben...... bier en wijn staan op plek 2 en 3. Verder blijkt dat wij watersporters de toekomst positief in zin financieel gezien (maarliefst 82% van de ondervraagden geeft dit aan). Natuurlijk kwamen ook de grootste ergernissen aan bod: afval dumpen en uiteraard te hard varen scoren hier hoog.

 

Anyway: naast Koningin Maxima en Koning Wim Lex scoort net als vorig jaar Doutzen Kroes erg hoog onder mannen (zie item Happy Sailor: http://www.happysailor.nl/1362351600/wie_neem_je_mee/). Ook Chantal Janzen en Humberto Tan worden als leuke varensgasten gezien..... Chantal bij de heren en Humberto bij de ondervraagde dames.

 

Maar met wie willen we NIET op een bootje zitten? We doen eens wat aannames!

 

Om te beginnen met die hersenloze neptrien die zichzelf Barbie noemt, ze heet in het echt Samantha de Jong. Driewerf BAH! Afgezien van dat smerige nepbruin en die domme lege blik in haar ogen is vooral haar oeverloze onzin gebabbel vreselijk. Wij denken dat je beter af bent op een zinkend schip dan nog 1 secconde langer naar Barbie te moeten luisteren. Je loopt sowieso de kans dat haar opgespoten lippen spontaan ontploffen wanneer ze nog een woord zegt..... Moet je toch niet aan denken: besmeurd worden met de Botox uit Barbie's lippen..... YUK!

 

Varen met Gordon moet ook al zo'n ramp zijn. In iedere regel die deze man spreekt probeert hij een flauwe woordgrap te proppen..... Vreselijk! Waarom beperkt Gordon zich niet tot het gezellig afbranden van zielige zangertjes en danseresjes wanneer hij in een jury zit van een of andere RTL4 talentenjacht. Afzeiken kan Gordon als de beste dus doe dat dan ook. Ram verbaal dat walgelijke zingende ventje van 5 jaar oud maar het podium af: niemand vind zo'n blaag echt leuk (behalve dan de aandachtszieke ouders van zo'n kind die per se willen dat hun nietsnutje beroemd wordt). Maar ja: dan is Gordon opeens kindervriend.... BAH: niets heb je aan die vent. Zodra die aan boord stapt mag hij het anker passen, vindt hij leuk.... dingen passen. Dus met anker en al overboord, niet meer over praten, niet meer aan denken..... is echt beter zo.

 

Waar je ook NIET mee op een boot moet zitten is Badr Hari! Hoe je het ook probeert, je bootje zinkt altijd. Is hij blij dan trapt hij van vreugde een gat in je romp. Is hij niet blij dan trapt hij van woede een gat in je nieren om vervolgens met je afgerukte been een gat in de romp te meppen. Nu is Badr op zich nog niet eens zo erg. Het wordt helemaal naar wanneer hij Estelle (zijn vriendin) meeneemt. Deze begripvolle draak shopt de hele dag en zal al haar tassen bij jou in de kuip deponeren, kan geen helmstok meer bij...... En als je dan helemaal pech hebt maakt ze Badr boos die dan met een welgemikte highkick op haar mond haar opgespoten lippen laat barsten..... Moet je niet aan denken: heb je eerst Barbies Botox in je gezicht gehad, krijg je daarna Estelle's papje in je oog..... Vreselijk, vlucht nu ze nog niet aan boord zijn.

 

Met wie je nog meer niet op een boot wil zitten zijn Monique Smit en Dré Hazes. Deze twee kunnen helemaal niets zelf. Bij Monique moet broer Jan alles regelen en in het geval van Dré was het zijn inmiddels overleden vader. Je moet ze de hele tijd helpen herinneren in en uit te ademen, je moet ze helpen herinneren hun plasje te doen, je moet ze helpen herinneren om vooral niet te proberen over het water te lopen..... 'Ja maar dat kon Jezus ook', prevelen ze dan. 'En wat een ander kan dat willen wij ook.... ongeacht het feit dat we geen talent hebben'. Dumpen deze twee, heb je NIETS aan. Als de boot zinkt blijven ze zitten denken wat hun vader of broer zou doen in zo'n geval...... Nog een keer klinkt er een valse noot uit beider keeltjes alvorens ze in de golven verdwijnen... stilte. Eindelijk! Wel zonde van de boot maar het is voor een goede zaak!

 

Nog eentje dan! Alberto Stegeman, de quasi journalist van SBS6. Weet je nog dat hij destijds het regeringsvliegtuig in de hangar te Schiphol wist aan te raken..... Dat was toch wel het hoogtepunt uit zijn carriëre. Die zit straks aan dek met zijn camera je mast aan te raken: 'beste kijker, ik zit hier aan boord en raak zomaar de mast aan zonder dat de schipper het merkt'. Maar Stegeman (niet te verwarren met de worstenfabriek) kan nog veel erger zijn. Stel je vaarvakantie is mislukt! Je bent verzeild geraakt in een Killerstorm met windkracht 12, 10 meter hoge golven.... je mast breekt af. Somalische piraten klimmen inmiddels aan boord en jatten de koelbox. Per ongeluk vis je Gordon, Dré Hazes en Barbie op..... Barbie's lippen exploderen weer en raken je vol in het gelaat, je bent verblindt en stuurt je bootje pardoes in de romp van het miljoenen jacht van Brammetje Moszkowicz die je uiteraard direct een proces aan doet. 'Affreus Amice.... betalen zul je', roept hij. En dan.... als alles verloren lijkt, laat Alberto het restant van de mast los. Nog een keer roept hij trots dat hij de mast toch echt heeft aangeraakt. Hij richt zich op en kijkt recht in de camera: 'ik ga deze vakantie redden'..... Jammer voor Alberto is dat Badr Hari inmiddels ook weer aan boord is geklommen. Badr nog steeds boos op SBS6 omdat ze hem geen reality serie hebben aangeboden, en totale No No Andy van der Meyde wel, pakt Stegeman beet die direct zijn darminhoud op de design muiltjes van Badr laat lopen. Badr pakt Stegeman bij de oren en slingert hem de golven in..... Stegeman prevelt nog wat in de camera over de gebroken mast die naast hem drijft en die hij nu toch ECHT WEER KAN AANRAKEN... om dan in de diepte te verdwijnen. Nog nooit waren wij blij met Badr, zal ook nooit meer gebeuren aangezien hij het maar niets vind dat een paar bootjesvaarders met een magazine en site hem belachelijk maken...... We vrezen dat hij de servers waar de Happy Sailor site op draait wel zal vertrappen waarmee dit belachelijke artikel zal verdwijnen.... Maar zover is het nog niet. We zijn nog steeds online Badr.... je zult beter je best moeten doen.....

 

Afijn, genoeg onzin. Wil je meer weten over het complete onderzoek, ga dan naar www.hiswarai.nl daar vind je ook meer info over de naderende Hiswa Amsterdam Boat Show waar we met z'n allen toch echt heen moeten!

 

 

 

foto met dank aan Sail Amsterdam