Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Weekendtip: naar de Titanic!
Weekendtip: naar de Titanic!

Weekendtip: naar de Titanic!

Vrijdag 21 februari 2014

Nog geen plannen dit weekend? Ga dan naar de Titanic Artifact Exhibition in Amsterdam. Nu snappen we best dat het bij je begint te kriebelen naar de boot te gaan, wij zijn zelf al geweest dus vooral ook doen. Maar maak dit weekend of de komende weken even tijd om naar de tentoonstelling over de Titanic te gaan, is echt de moeite waard!

 

Beleef de Titanic, 's werelds bekendste schip!

 

Het verhaal van de Titanic is bekend....... eerste vaart, ijsberg, ijdele kapitein, boem, zinken, koud water en dan heel veel ellende. Door het quasi romantische verhaal (als je dat over een van de grootste scheepsrampen uit de geschiedens mag zeggen) is de Titanic het beroemdste schip ooit geworden. Beroemder als de Santa Maria van Columbus, de Nautilus van Kapitein Nemo, de Peqoud van Kapitein Ahab en de Berenboot met Kapitein Brom. De ondergang van de Titanic is meerdere malen verfilmd o.a. de versie met de beroemde scene op de boeg met Leonardo di Caprio die Kate Winslet 'laat vliegen'.

 

Sinds de ondergang van de Titanic in 1912 is er veel onderzoek naar haar en haar trieste lot gedaan en zijn er door de RMS Titanic Inc. 8 onderzoeks en duiktochten naar de Titanic gedaan. Bij deze tochten zijn veel schitterende, vaak persoonlijke, zaken geborgen die een mooi inzicht geven in het leven aan boord van de Titanic. De expositie neemt je mee aan boord van wat ooit 's werelds meest moderne en luxueze oceaanliner was. Ervaar het verschil tussen de eerste en derde klas, leer de passagiers en bemanning kennen en verwonder je over hun levens...... en hun ondergang.

 

Een prachtige expositie die overal ter wereld al hoge ogen gooide. Nu nog te zien in de Amsterdam Expo tm. 11 mei van dit jaar. Dus aarzel niet en 'ga aan boord' van de Titanic: http://www.amsterdamexpo.nl/exposities/titanic/

 

Bekijk ook vooral het filmpje even: http://www.youtube.com/watch?v=2P5vnSgByyE

 

 

Prettig weekend alvast!