Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Joy(stick)Boat nieuw vaarconcept!
Joy(stick)Boat nieuw vaarconcept!
Joy(stick)Boat nieuw vaarconcept!
Joy(stick)Boat nieuw vaarconcept!
Joy(stick)Boat nieuw vaarconcept!
Joy(stick)Boat nieuw vaarconcept!
Joy(stick)Boat nieuw vaarconcept!
Joy(stick)Boat nieuw vaarconcept!

Joy(stick)Boat nieuw vaarconcept!

Vrijdag 14 februari 2014

Zoals wellicht bekend is Happy Sailor Magazine NATUURLIJK ook op Boot Holland wezen kijken. We zagen daar absoluut prachtige stands met dito boten. Ook zagen we een beetje achteraf op een zielig standje een wat triestige meneer weggedoken in een hoekje zitten..... Meestal duidt dit op iemand die troep aanbiedt (en dat zelf ook wel weet).... In dit geval snapten wij niet waarom deze meneer manisch depressief op zijn standje zat.... zijn bootje is immers hartstikke leuk!

 

Een funboat met Joystick besturing!

 

Het is de droom van iedere gamer, je eigen auto, vliegtuig of boot besturen met een joystick..... maar dan reallife, dus niet op de PlaySation4 ofzo. En nu is het voor iedereen mogelijk door de Joyboat die het Poolse Sky Yacht op de markt brengt. Het systeem van sturen met een joystick wordt natuurlijk al langer toegepast op grote vrachtschepen en peperdure jachten. Nieuw is het op kleine fun en sportboten als de Joyboat.

 

De Joyboat is een nieuw vaarconcept dat slim bedacht is door de Poolse werf. Het is een catamaran die dus met een pookje bestuurt wordt voorzien van 2 elektro motoren. 2 Elektromotoren in een dergelijke boot is de garantie voor ook wat rapper varen en een waarschijnlijk acceptabele actieradius. Je kunt er met 6 personen prima op relaxen maar ook FUN mee beleven. Het zwemplateau voorzien van zwemtrap is standaard, o.a. een Bimini top is optioneel. Toegegeven aan het design moeten wij ook even wennen..... maar waarom ook niet? Achterop de boot zijn de 2 stuurstoelen.... je kunt dus heel makkelijk om de beurt even joysticken. Het digitale touchscreen schermpje geeft je info over de accustand, je koers en snelheid en geeft de boot meteen een spacy uitstraling, cool hoor om dit zo te plaatsen in combinatie met de joystick besturing.

 

Door de 2 elektromotoren die de Joyboat voldoende power geven snij je geruisloos door het water. Hierdoor kun je ook perfect natuurgebieden doorkruisen zonder alle vogels in paniek op te laten vliegen door het gebrul van je BBM. Het zal qua besturing even wennen zijn maar ons inziens heb je dat zo onder de knie, als je een beetje Nautisch bent.... net als wij!

 

Joyboat specificaties:

- Lengte: 4,28m

- Breedte: 2,17m

- Diepgang: 0,34m (je kunt dus echt OVERAL varen)

- Gewicht: 390kg

- Totale vaartijd op vole accu's: 8 uur!

- Aantal personen: 6

- 2 Elektro motoren (24v.) met 55 of 80 lbs

- Joystick besturing standaard!

 

De tijd dat een Poolse boot al in de folder Osmose had ligt achter ons!

 

De Joyboat is een moderne funboat die door zijn Joystick besturing, zijn Touchscreen scherm en Elektro motoren helemaal van deze tijd is. Wij weten zeker dat jij als watersporter heel veel plezier kunt beleven aan de Joyboat die door zijn concept nogal mutlifunctioneel te noemen is. Hij komt uit Polen, even goed kijken dus bij aanschaf of alles wel aangesloten is enzo maar de tijd dat een Poolse boot al Osmose had in de folder ligt alweer lang achter ons. Afhankelijk van de prijs zal zo'n Joyboat zeker een grote groep nieuwe en wellicht ook bestaande watersporters aanspreken. Wij testen hem een keertje graag, al was het maar om die Joystick besturing eens uit te proberen..... lijkt ons lachen!

 

Wil jij net als wij eens op een Joyboat cruisen, ga dan naar www.sky-yacht.eu en bestel er eentje!

 

 

 

foto's met dank aan Sky Yacht Polen, foto 8 is die triestige stand met crew van Sky Yacht op Boot Holland.... moet toch beter kunnen!