Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Karten op het Water.... COOL!
Karten op het Water.... COOL!
Karten op het Water.... COOL!
Karten op het Water.... COOL!
Karten op het Water.... COOL!
Karten op het Water.... COOL!
Karten op het Water.... COOL!
Karten op het Water.... COOL!
Karten op het Water.... COOL!

Karten op het Water.... COOL!

Donderdag 13 februari 2014

Nu eens een keertje geen kaas, chocolade van paarse koeien, horloges of geheime bankrekeningen..... Over welk land gaat dit? Jawel: Zwitserland. Land van bergen, land van regeltjes, land van kaasfondue en vooral land van weinig frivoliteit. Hoe mega verrassend is het dat uitgerekend de 'saaie' Zwitsers met een kart komen voor op het water!!!!!!

 

Karten is COOL, Karten op het Water..... MEGACOOL!

 

Moet je je voorstellen, met een kart het water op. Haakse bochten op het water, stuiteren over je eigen golven, lekker met de wind in je haren over het water scheren. Hartstikke lekker allemaal. Nu kun je dit doen in een kleine speedboot als de Spitfire of een Placommetje...... maar goed: je zit als volwassen man/vrouw echt voor kannibaal in zo'n ding. Een Ribje of Inflatable dan? Zijn ook leuk en praktisch maar net weer iets te lomp en veelal te groot. Een Jetski of Waterscooter dan? Die kunnen veel plezier opleveren maar ze missen toch weer wat comfort en ruimte die een rib bijvoorbeeld wel weer heeft. Kortom: ECHT karten op het water kon gewoon niet. Tot nu dan met de Marinekart uit Zwitserland.

 

Yep: die droge Zwiters hebben zowaar een FUN boot ontwikkeld waarmee je echt UREN lol kunt beleven. Het is een heel simpel concept: ontwerp een slimme romp met wat ruimte, zorg dat deze lichtgewicht is, hang er een motor achter en raggen maar. Hoe easy kan het zijn. Zo'n Marinekart is eenvoudig gezegd: 100% een kart voor op het water.

 

De specificaties:

- Lengte: 3,38m

- Breedte: 1,36m

- Diepgang 0,44m

- Gewicht: 58kg

- Maximaal toegestande gewicht: 310kg

- Aantal personen: 4 (dan gaat 'ie wel een stuk minder hoor - 4 = overbevolking aan boord)

- Maximaal 10PK BBM of elektrisch 4KW 48V - topsnelheid 47km/u - bij 1 opvarende!

- Certificatie: D

 

De Marinekart komt uit het land van de regeltjes, hij is dus extreem goed gebouwd en voldoet aan alle Zwitserse eisen (en dat zijn er nogal wat). Standaard wordt hij uitgerust met 2 zwemvesten, is hij onzinkbaar, heeft 'ie een antislip dek, ergonomische handvatten en uiteraard een dodemanskoord. Veiligheid troef op de Marinekart. Qua uitrustingsniveau is het als van een Zwitsers 'uurwerkje' mag worden verwacht: compleet, kwalitatief hoogstaand en doeltreffend. Gewoon een goed bootje waar slim over nagedacht is door die Zwitsers.... die dus meer kunnen dan alleen jodelen en bergbeklimmen.

 

Bij de Marinkart gaat het niet om de logica van dingen of hoe ergonomisch alles is. NOPE, deze Waterkart koop je om FUN mee te hebben. GAS open, zon op je kop en lachen maar. Het maakt niet uit welke capriolen je uithaalt op het water: de Marinekart lacht erom en jij schatert met hem mee...... Wat kan het leven dan toch mooi zijn. Picknickmand mee met een kaasfondue en wat chocolade en natuurlijk een fles of 3 Zwitserse Appenzeller (Alpenbitter). FUN FUN FUN!

 

Even nog wat praktische info: hij kan op het dak van je auto vervoerd worden, je kunt er mee waterskiën, mee vissen, je kunt hem als bijbootje gebruiken en als je er 2 koopt kun je tegen elkaar racen. Wat je er niet mee kunt is..... je huis schilderen, je oma ontharen (hoewel.....) en een trui breien....maar goed, dat was je toch al niet van plan.

 

Nu wil je hem natuurlijk direct hebben, wij ook! Ga snel naar www.marinekart.eu en bestel er een!

 

 

 

foto's met dank aan Eagle Sky Ltd. Balerna Zwitserland