Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Boot Holland 2014: overal gezelligheid!
Boot Holland 2014: overal gezelligheid!
Boot Holland 2014: overal gezelligheid!
Boot Holland 2014: overal gezelligheid!
Boot Holland 2014: overal gezelligheid!
Boot Holland 2014: overal gezelligheid!
Boot Holland 2014: overal gezelligheid!
Boot Holland 2014: overal gezelligheid!

Boot Holland 2014: overal gezelligheid!

Dinsdag 11 februari 2014

Boot Holland 2014 in het WTC Expo te Leeuwarden loopt op z'n einde, vandaag nog en morgen en dan is het weer voor een jaar voorbij. Natuurlijk is ook Happy Sailor Magazine eens gaan kijken wat er zoal op deze beurs te zien en te beleven is. Ons vielen in ieder geval een aantal zaken op...... veel leuke en ook een minder aangename!

 

Gezellig hoor zo'n beurs!

 

Wat ons direct opviel was het gemoedelijke karakter van de beurs.... het was gewoon gezellig te noemen. Deze gezelligheid komt door de opzet van de beurs. Het is niet te groot zodat je niet het gevoel hebt te 'verzuipen' tussen alle stands. Overal zijn horeca zitjes zodat de innerlijke mens prima verzorgd kan worden (daarover zo meer). Doordat de beurs goed bezocht is, en wordt, is het lekker druk... maar ook weer niet te! De mix van boten, toebehoren en wat aanverwante artikelen als: pannen (met een enthousiast kokende mevrouw in de stand), boeken, een stand met heerlijke wijnen en wat al niet meer komt de beurs supertoegankelijk over. Echt gezelligheid alom. Een briljante zet was het pleintje met zitjes en een grote TV voor het schaatsen..... Met z'n allen Mulder een gouden plak zien winnen, kan het mooier?!??!!?

 

Wat bij Boot Holland altijd goed geregeld is: het parkeren. Nauwelijks file's en ruim plek. Bij de kassa's was het soms een beetje druk maar ook daar was het gewoon goed voor elkaar. Complimentje waard voor de organisatie!

 

Dan het stand aanbod. Dit was prima. Veel fraaie grote kruisers die natuurlijk niet voor iedereen zijn weggelegd. Wat ons opviel was dat er geen banken enzo aanwezig zijn op Boot Holland. Heel veel mogelijke bootkopers daar gaan echt wel even met een bank babbelen alvorens een schip van € 150.000,- aan te schaffen. Gemiste kans voor de banken.... die zijn te druk met jou en mij leeg te roven met slechte bancaire producten om zo de eigen bonussen op te poetsen.... Serieus: hoe handig zou het zijn om ter plekke met iemand in conclaaf te kunnen over de financiering (en dan niet met de aanbieder van de boot zelf die wel bij een of ander vaag partijtje een kredietje mag aanbieden met een GRATIS stofzuiger bij het afsluiten).

 

Verder veel aandacht voor open zeilboten, sloepen en ribjes. Kajuitzeiljachten in de verschillende klasses blijven we missen op Boot Holland. Ook het aanbod aan kruisers in de wat compactere uitvoeringen kan beter, er stonden er wel een paar maar qua motorboot aanbod hebben de grotere schepen duidelijk de overhand. Maar goed, er staan genoeg andere boten om je hart aan op te halen. Zo ook een aantal primeurs die zeker de moeite waard zijn (daarover posten we op deze site wat losse berichten, we hebben een mooie selectie nieuws voor je).

 

Opvallend en een beetje alarmerend blijft de oververtegenwoordiging van de wat ouder wordende watersporter, het team van Happy Sailor is rond de 40 en wij hoorden tot de jongere bezoekers....... Moet beter kunnen. Waar blijft de jeugd? Misschien ook weer iets voor banken en financieringsbedrijven: het aanbieden van slimme financieringsproducten om zo jongere en beginnende watersporters op weg te helpen naar een eigen schip.... Tip voor de Hiswa!!!!! En sowieso: wie gaat er straks nog een boot kopen als de huidige bezoekers van Boot Holland overleden zijn? Nu al zie je veel boten te koop liggen omdat de eigenaar overleden is en de erfgenamen niets met varen hebben..... Er lopen momenteel veel projecten om juist jongeren te interesseren in alle vormen van watersport, hier had Boot Holland wellicht meer mee kunnen doen. Maar goed, dit is onze mening en constatering, wellicht dat anderen hier juist wel tevreden over zijn, input daarover is welkom!

 

Smerige saucijzenbroodjes!

 

We hebben wel een klacht! Een hele serieuze: de saucijzenbroodjes die we hebben gegeten in het restaurant (boven de beursvloer) waren gewoon smerig! BAH! Zo droog als de kont van Queen Elizabeth en zo smakeloos als Gordon. Kom WTC Expo, dat moet beter kunnen. HA! Zo hebben we toch nog wat te klagen over een verder hartstikke leuke en goede beurs.

 

Boot Holland 2014 is 100% geslaagd en het mooie is: je kunt er vanmiddag en morgen (12 feb.) nog heen. Moet je doen, krijg je zeker geen spijt van. Gewoon een dag vrij nemen en naar Leeuwarden komen. Openingstijden, een noviteiten overzicht, routebeschrijving en toegangsprijzen vind je op www.boot-holland.nl

 

Hup in de auto naar Boot Holland, het kan nog op woensdag 12 februari!

 

 

 

foto's Happy Sailor Magazine mogen gebruikt worden onder bronvermelding