Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Watersport redt Nederland!

Watersport redt Nederland!

Maandag 10 februari 2014

Landgenoten, het gaat weer goed met Nederland.... althans beter dan het was. En wie is daarvoor te danken? Niet Den Haag en haar hersenloze meute baantjeszieke regenten.... nee die zeker niet. Moeten we de grootbedrijven dan bedanken voor de Nederlandse revival? Nope: die graaien lekker door en reorganiseren iedereen gezellig weg!

 

De watersportbranche sleurt Nederland overeind!

 

Wie we zeker ook niet hoeven te bedanken voor de voorzichtige wederopstanding van Nederland zijn die zogenaamde BN'ers. Dat kliekje zelfingenomen nietsnutten beperkt zich volledig tot het zoveel mogelijk op TV verschijnen in zoveel mogelijk nietzeggende programmaatjes ontwikkeld om de dommen onder ons te vermaken. De BN'er is druk met allerlei stille tochten en condoleance registers.... vinden ze leuk die BN'ers: over de rug van een ander zichzelf even profileren. Vol verwachting lezen ze iedere ochtend de krant op hun quasi trendy I-Pad in de hoop dat er een van hun, een mede BN'er, overleden is. Ze kunnen dan naar hartelust Tweeten en Kwelen over hoezeer ze de overledene zullen missen. Nee de horde steeds groter wordende BN'ers voegt niets toe aan de wederopstanding van Nederland..... immers BN'ers willen het liefst gesponsord worden door van alles en nog wat...... BN'ers betalen liever niets, alleen als het echt niet kan. Een BN'er op je boot, prima maar dan moet je de boot na afloop wel cadeau doen.... nee daar schieten we niets mee op.

 

Waar we wel wat mee opschieten is de watersportbranche! De watersportbranche redt Nederland! Daar waar de meeste branches nog praten over neergang en hoe moeilijk het allemaal wel niet is, daar praten watersporters openlijk over een revival. De beurs in Düsseldorf werd goed bezocht en leverde meer orders op om nog maar te zwijgen van de Nederlandse boten die daar in de prijzen vielen!!!!! Boot Holland had nog nooit zoveel standhouders en terwijl de beurs nog loopt kunnen we nu al praten over een succesvolle editie. Vanf het Hiswa front: goede berichten! De Volvo Ocean Race komt naar Nederland en we hebben weer een boot met een topbemanning en dito schipper die meevaart. Nederlandse zeilers en kiters winnen overal prijzen in de eerste maanden van 2014. Het aantal vaarevenementen in 2014 is gigantisch met een aantal flinke toppers die ongetwijfeld veel bezoekers zullen gaan trekken. Goed nieuws uit de watersportbranche dus!

 

Het gaat zelfs zo goed in de botenbranche dat er recent (Jetten Yachting in Sneek) een jachtbouwer is overvallen..... Het is natuurlijk niet lekker voor de mensen bij Jetten maar ergens moet het ons watersporters toch strelen. Het boevengilde dat als vliegen op een drol afzwermt wanneer er ergens iets te halen zou zijn meent dat er bij een jachtbouwer in Sneek zoveel te halen valt dat ze het bedrijf met een bezoekje vereren. Het boevengilde is vaak trendsettend! Een aantal jaren terug begonnen zij met het stelen van flatscreen TV's, nu 5 jaar later heeft iedereen zo'n ding. Het boevengilde begon halverwege de jaren negentig met de diefstal van mobieltjes..... inmiddels hebben we er allemaal een. Dus wanneer het boevengilde een jachtbouwer overvalt dan is de trend dat dit de moeite wel waard moet zijn. Met andere woorden: er valt wat te halen bij watersportbedrijven, ergo: het gaat gewoon beter met Watersportend Nederland.

 

Wanneer we praten met medewatersporters in de jachthaven merken we dat ze er zin in hebben. Het vaarseizoen 2014 wordt het seizoen van mooi weer, mooie tochten en wie weet wel van die grotere boot of nieuwe motor. Na jaren van prutsen met opgelapte zeilen wordt er in 2014 een nieuwe set zeilen aangeschaft. Watersporters hebben genoeg van de crisis en gaan in 2014 gewoon hun eigen ding weer doen. Fuck al die negativiteit, we gaan varen! We gaan weer genieten zoals het hoort! En..... wie doet ons wat wanneer we lekker ergens op een meertje zitten?!?!?!?

 

We zijn er bijna!

 

Bijna zijn we uit de crisis. Het begin is er. De goede berichten van het beursfront zijn tekenend. Daar gaat een hele zwik nog meer goed nieuws achter wegkomen! Wat te denken van alle berichten over elektrisch varen, dat wordt een stimulans die nog lang positief gaat doorwerken. Nog een mooie plus is de toename van interesse van de jeugd in watersport. Ze beginnen traditiegetrouw op een surfplank of in een Zodiac maar willen al gauw meer. De inschrijvingen bij veel zeilscholen voor de zomerkampen loopt goed, de Kite en SUP winkels draaien goede omzetten.... kortom de jeugd komt er ook nog eens aan. Let wel: al die jonge gastjes willen straks ook een echte boot.... die de Nederlandse watersportbranche dan weer kan aanbieden. Ja, wij van Happy Sailor hebben er vertouwen en zin in........ Sterker nog: we gaan dit weekend naar de boot, even varen en een lijstje maken met zaken die we aan willen pakken. Trekken die knip, veeg het stof van je pinpas en gebruik hem, laat de computers van de banken maar roken van het aantal transacties dat we gaan doen!

 

Het enige dat we nog wel even moeten doen met z'n allen is iets bedenken dat het boevengilde niet weer een branchegenoot overvalt maar gewoon weer begint met het overvallen van en inbreken bij autobedrijven. Die zijn het gewend, die vinden het leuk en die verdienen het ook met al hun oplichtersstreken. Dus heren boeven: in de autobranche gaat het ook hartstikke goed, echt waar hoor..... wij watersporters jokken of overdrijven nooit, echt nooit!

 

 

Door:

 

 

André Miedema

Uitgever Happy Sailor Magazine