Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Floortje Dessing op een vastgevroren jacht!
Floortje Dessing op een vastgevroren jacht!

Floortje Dessing op een vastgevroren jacht!

Vrijdag 7 februari 2014

Iedereen kent de reislustige Floortje Dessing wel die eerst voor Veronica en nu voor BNN de wereld afreist op zoek naar mooie locaties en evenzo fraaie verhalen van de mensen die daar wonen. In haar serie: 'Floortje Naar het Einde van de Wereld', bezoekt ze een stel 'compleet gestoorde' Fransen die zich met hun zeiljacht bewust laten vastvriezen!

 

Vastgevroren zitten op een zeiljacht bij minus 25 tot 40 graden celsius......

 

Nu eens niet een mooie tropische bestemming met palmbomen en aangename temperaturen. Nope! Floortje pakt het vliegtuig naar de in het noorden van Canada gelegen provincie Nunavut. Nunavut is zo'n beetje net zo groot als heel West Europa en dat terwijl er maar 30.000 mensen wonen, over desolaat gesproken. Ze gaat daar op bezoek bij een stel wacky Fransen die daar onderzoek doen naar de groei van Plankton (boring.....). Deze maffe Fransen doen dat vanaf hun onderzoekschip 'Vagabond' dat daar zo'n beetje 10 maanden lang vastgevroren zit in het Poolijs.

 

Wat het verhaal helemaal bijzonder maakt is dat deze idiote Fransen, de familie Brossier bestaande uit vader, moeder en hun 2 dochters, er dus SAMEN met hun 2 kleine dochters bivakkeren. Ze hadden ook 2 honden maar daar is er eentje van opgegeten door een ijsbeer..... nou ja de helft van de hond.... slik! Een van de dochters gaat inmiddels naar een echte Eskimo school aldaar terwijl vader en moeder Brossier middels een wak in het ijs naar Plankton kijken...... De reportage die Floortje en haar cameraman maken van deze heldhaftige (want dat zijn ze) Franse familie is zo de moeite van het kijken waard dat wij van Happy Sailor je dit even extra onder de aandacht willen brengen.

 

Bekijk de aflevering hier op Uitzending Gemist: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1395619

 

De uitzending duurt ongeveer 30 minuten en geeft van het begin tot het eind een mooi beeld van het leven aan boord van een zeiljacht dat ergens in de buurt van de Noordpool vastgevroren zit. PRACHTIG!

 

 

 

 

foto's met dank aan Ster.nl (foto 1) en de dappere Franse familie Brossier (foto 2)!