Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Help Claudia naar de Olympische Spelen!

Help Claudia naar de Olympische Spelen!

Woensdag 5 februari 2014

De Olympische Spelen zijn voor veel sporters het ultieme doel, daar een medaille winnen is eigenlijk voor een sporter zo'n beetje het hoogst haalbare. Nu zijn er voor sporters die de GROTE sporten als: Voetbal, Schaatsen, Wielrennen, Tennis en wat al niet meer bedrijven legio mogelijkheden de Olympische Spelen te halen..... Voor sporters in minder populaire takken van sport is het een stuk lastiger, zo ook voor wildwater kanoslalom kampioen Claudia Leenders!

 

Claudia MOET toch in 2016 naar de Olympische Spelen in Rio kunnen?!

 

De 19 jarige wildwater kanoster Claudia Leenders deelt de droom en drive van veel sporters om te schitteren namens haar land, Nederland, tijdens de Olympische Spelen. Helaas voor Claudia is wildwater kanoslalom in Nederland net zo populair als synchroon skippiebal duiken en dwergwerpen voor linkshandigen..... Maakt dit haar droon dan minder serieus? Nee natuurlijk niet. De kanosport is een prachtsport en we moeten ieder talent daarin omarmen en helpen in zijn/haar wens in deze tak van sport verder te gaan. NOC/NSF en het Nederlands Watersportverbond steunen de Nederlandse wildwater kanoslalommers niet waardoor veel talenten in deze tak van watersport er de brui aan geven.... Ze geven zogezegd de peddel aan Maarten (in plaats van de spreekwoordelijke pijp).

 

Haar peddel weggeven doet Claudia niet. Ze vecht voor haar sport en haar kansen op de Olympische Spelen in 2016 te Rio de Janeiro. Ze is zelfs zo gemoticeerd dat ze speciaal hiervoor naar het Duitse Augsburg is verhuisd alwaar ze een Olympische wildwaterbaan hebben liggen om op te trainen. Door deze verhuizing kan Leenders dagelijks haar skills verfijnen hetgeen in Nederland simpelweg niet kan. Doordat ze nu fulltime in Augsburg traint merkt ze al dat er flinke stappen vooruit worden gezet zodat ze zich straks kan meten met de top van de wereld. In Nederland is ze al TOP, zo is ze inmiddels 2 x Nederlands Kampioen bij de senioren en hier zullen nog wel wat kampioenschappen aan toegevoegd worden. Op dit moment is ze de nummer 64 van de wereld dus die move naar Augsburg komt op een goed moment.

 

Maar zoals altijd gaat het ook in de wildwater kanoslalomsport om GELD! Voor een lullige halfbakken éénbenige voetballer staan sponsors in de rij, voor een stijf van de doping staande wielrenner zijn zat sponsors te vinden, ja zelfs voor een wild in de rondte kickende Badr Hari is nog wel een idioot met een zak geld te vinden...... Jammer voor Claudia: de sponsors staan niet in de rij.... en dat zou wel moeten. Nederland moet toch op z'n minst iemand naar Rio kunnen sturen op dit onderdeel?

 

HELP Claudia Leenders een plak te winnen in Rio de Janeiro!

 

Een doorzetter als Claudia verdient een plek op de Olympische Spelen, meld je daarom als sponsor aan. Neem hiervoor contact op met Claudia zelf, zij zal je graag meer vertellen over de mogelijkheden..... en let wel: volgens ons kun je sponsoring nog steeds van de Belasting aftrekken toch?!??! Anyway: ga naar Claudia's website en meld je aan!

 

Sponsor worden of meer info over Claudia en de Wildwater Kanoslalom: www.claudialeenders.nl

 

 

 

Foto met dank aan Claudia Leenders