Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Kotters, Kotters en nog meer Kotters!
Kotters, Kotters en nog meer Kotters!
Kotters, Kotters en nog meer Kotters!
Kotters, Kotters en nog meer Kotters!
Kotters, Kotters en nog meer Kotters!
Kotters, Kotters en nog meer Kotters!

Kotters, Kotters en nog meer Kotters!

Vrijdag 31 januari 2014

Botengek zijn we allemaal hier op de Happy Sailor site toch?!?!?! En volgens velen zijn echte Kotters zo'n beetje de mooiste schepen om te zien, of ze nu wel of geen mast hebben. Hoe cool is het dan dat er een site is met alleen maar Kotters in alle soorten en maten en uit diverse landen...... worden wij i.i.g. blij van!

 

Kotters zijn COOL!

 

En weet je waarom Kotters COOL zijn? Simpel: omdat ze door mannen gebruikt worden die met weer en wind bij nacht en ontij het water kiezen om zo een boterham te verdienen. De oorsprong van ieder Kotter ligt in de visserij en das mooi. Vissers zijn hardwerkende no-nonsens figuren die afhankelijk zijn van hun schip. Hun Kotter is hun thuis en broodwinning.

 

Inmiddels al heel wat jaartjes geleden is Henk Perdok (een hardcore Kotter liefhebber) de site KotterSpotter begonnen. Op deze site staan....... KOTTERS. Niet heel verrassend natuurlijk maar daarom niet minder de moeite waard. Met hulp van diverse fotografen (waaronder die van Happy Sailor uiteraard) stelt Henk een beelddatabase samen die de ontwikkeling van de Kotter door de afgelopen decennia heen goed weergeeft. Fraai zijn de sfeerbeelden van vroeger. Informatief is om te zien met welke schepen de vissers in Duitsland of Ierland het water op gaan. Toegegeven de vormgeving van de site is nog ouderwetser dan de oudste Kotter op de site maar ja.............. het gaat om de boten, toch?!

 

Ga vooral zelf eens kijken op http://kotterspotter.jouwweb.nl/ ENJOY!

 

Mocht jijzelf Kotter foto's hebben die iets toe kunnen voegen, en dan het liefste van Kotters die er nog niet op staan, schroom dan niet deze te mailen naar Henk Perdok: henk.perdok@home.nl

 

 

 

foto's met dank aan KotterSpotter en Happy Sailor Magazine