Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Nice: de Grand Shadow Tender 890!
Nice: de Grand Shadow Tender 890!
Nice: de Grand Shadow Tender 890!
Nice: de Grand Shadow Tender 890!
Nice: de Grand Shadow Tender 890!
Nice: de Grand Shadow Tender 890!

Nice: de Grand Shadow Tender 890!

Donderdag 30 januari 2014

Na het enorme voortdurende succes van de sloep kwamen er een aantal jaren geleden diverse werven met snelvarende sloepen op de markt: tenders genaamd. Een tender is door de rompvorm eigenlijk helemaal geen sloep dus een 'nieuw' populair boottype was geboren. Inmiddels kun je tenders in alle soorten en maten krijgen waaronder heuse Cabin tenders!

 

Praktisch en Stoer!

 

De cabin tender waar we het nu over gaan hebben is de Grand Shadow Tender 890 die door Bola Maritiem wordt gebouwd. Bola Maritiem bouwt al een aantal jaren de Bola Classic Sloep en de Grand Shadow Sloep. Een snel varende boot, waar veel vraag naar is, werd eind 2012/begin 2013 aan het assortiment toegevoegd: de GS Tender dus. De GS Tender is gebaseerd op de GS Sloep met als verschillen met name de romp en het aangepaste onderwaterschip dat snel varen mogelijk maakt.

 

Het leuke aan de Grand Shadow Tender 890 is dat deze een aantal werelden combineert! Enerzijds heeft hij door de grote open kuip alle voordelen van een sloep, daarnaast heeft hij door zijn kajuit alle mogelijkheden van een weekender. Tot slot: door de optie snel te varen haakt hij moeiteloos aan bij een aantal sportboten. Daarbij oogt de boot ook nog eens lekker STOER. Het hoge vrijboord en de lage kajuitopbouw gecombineerd met een kopleguaan en kabelaring geven de GS Tender een cool uiterlijk. Typisch zo'n motorboot waar je graag op gezien wilt worden.

 

Qua praktisch nut zit het ook wel goed met de GS Tender 890. Door de geringe diepgang en het feit dat je de voorruit neer kunt klappen kun je nagenoeg overal varen....... Nou ja: de Atlantische Oceaan ermee oversteken zouden wij niet doen maar wat de binnenwateren betreft zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Wanneer je de ruit hebt neergeklapt moet je de opvarenden natuurlijk wel even waarschuwen zodra je een brug nadert.... beetje slordig om met z'n allen de brug te koppen.... niet leuk: gaan je haren van in de war! Ideaal is natuurlijk het toilet aan boord. Hoeveel sloepvaarders hebben niet wanhopig naar een rustig plekje aan het water gezocht omdat een van de opvarenden ineens hoge nood had......... kunnen wijzelf over meepraten. Wat een luxe is het dan om een toilet aan boord te hebben!

 

Specificaties:

 

- lengte: 8,90 m.

- breedte: 3,00 m.

- diepgang: 0,70m.

- doorvaar hoogte: 1,65 m.

- gewicht: 3.750 kilo

- bouwmateriaal: polyester

- CE Categorie: C (kust)

 

De Grand Shadow Tender 890 wordt opgeleverd met een inboard Dieselmotor en een aandrijving van Vetus. Hoeveel PK's je hebben wil hangt natuurlijk van jouw eigen wensen af. Bola Maritiem bouwt de boot uiteraard helemaal op maat voor je waardoor de GS Tender helemaal jouw unieke boot wordt, zo is de romp bijvoorbeeld in alle RAL kleuren leverbaar. Het interieur kun je eveneens naar eigen wens pimpen hetgeen ook geldt voor de bekleding van de kussens enzo. Vergeten we nog iets? Wellicht dat de boot trailerbaar is..... maar dat lijkt ons tamelijk logisch.

 

Eigenlijk gewoon een hartstikke leuke boot waarvan er nog niet zo heel veel rondvaren, je valt dus zeker op wanneer je in je Grand Shadow Tender 890 langs komt denderen..... Nog een opvallende kleur op de romp en je bent helemaal klaar.

 

Meer info en een proefvaart aanvragen kan bij de werf zelf: www.bolamaritiem.nl

 

 

 

foto's met dank aan Bola Maritiem