Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Sail Giethoorn 2014, net even anders!

Sail Giethoorn 2014, net even anders!

Dinsdag 28 januari 2014

Bij Happy Sailor zijn we verzot op Sails. Maakt niet uit waar, maakt niet uit in welke vorm. Sail events zijn altijd gezellig, je kunt er lekker eten, kraampjes bezoeken, muziek luisteren en bovenal: zijn er heel veel boten te zien. Op de events in de grote havens liggen dito schepen. In Giethoorn doen ze dat net even anders.

 

Sail Giethoorn: wie het 'kleine' niet eert!

 

Giethoorn kennen we natuurlijk allemaal van de Fluisterbootjes, de vaartjes en de bijzondere omgeving. Wij denken dat iedereen het wel met ons eens is wanneer we stellen dat Giethoorn tot de mooiste plekjes van Nederland hoort. Ze hebben wel één nadeel daar in Giethoorn.... de diepgang. Wat wij hebben begrepen is dat grote zeilschepen die wat dieper steken niets te zoeken hebben rondom Giethoorn. Dit nadeel levert direct een voordeel op, die Klippers en Windjammers zie je al op de meeste andere Sail events dus daar kan Giethoorn zich mooi onderscheiden..... en dat doen ze dan ook.

 

Op 12 juni t.m. 15 juni staat Giethoorn helemaal in het teken van Sail Giethoorn 2014. Het nieuwe (nog niet eens voltooide) recreatiegebied 'Waterresort Bodelaeke' wordt helemaal volgepropt met allerlei nautische zaken en..... schepen. Allemaal cultureel Nederlands erfgoed! Aken, Bakdekkers, Punters, Boeiers, Tjotters, Bonzen, Pluten en ga zo maar door. Allemaal prachtige Oud Hollandse juweeltjes met een beperkte diepgang en afmeting die je nu eens heel makkelijk allemaal op 1 event kunt bewonderen. Gaaf is dat dit soort schepen bijna altijd in particulier bezit zijn waardoor de eigenaren zelf op de schepen varen, ze bijhouden, er van genieten.............. en er over willen vertellen!

 

Wij gaan zeker kijken op Sail Giethoorn, jij toch ook?! Meer info op www.sailgiethoorn2014.nl

 

 

 

foto met dank aan Sail Giethoorn