Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Je eigen SNORKELBOOT: de Penguin!
Je eigen SNORKELBOOT: de Penguin!
Je eigen SNORKELBOOT: de Penguin!
Je eigen SNORKELBOOT: de Penguin!
Je eigen SNORKELBOOT: de Penguin!
Je eigen SNORKELBOOT: de Penguin!
Je eigen SNORKELBOOT: de Penguin!

Je eigen SNORKELBOOT: de Penguin!

Maandag 20 januari 2014

Boten heb je in alle soorten en maten. Sommige boten gaan snel, andere langzaam. Sommige boten varen aan de oppervlakte, andere gaan juist wat dieper. Sommige boten hebben een mast, andere..... nou niet. Heel logisch allemaal.... tot nu: want wat is in vredesnaam een Snorkelboot?!?!?!?

 

De Snorkelboot is voor duikers met dieptevrees & voor snorkelaars met watervrees!

 

Het leuke aan het maken van een watersportmagazine, als Happy Sailor, is dat je geregeld verrast wordt door wat men zoal bedenkt om weer op een andere manier te kunnen genieten van watersporten. Iedereen heeft wel eens in zijn/haar leven gesnorkeld. Je weet wel met zo'n onhandig pijpje in je mond, vlak onder het wateroppervlak naar visjes enzo kijken. Best aardig maar nadat je voor de tigste keer water in je pijpje hebt gekregen ben je er toch echt wel klaar mee.

 

Daar hebben ze wat op bedacht in Zuid Korea: een Snorkelboot. Een Snorkelboot is een duikboot die niet duikt! Ideaal voor duikers die niet diep durven en voor snorkelaars die niet nat willen worden. De Snorkelboot bestaat uit 2 drijvers met daartussenin een waterdichte bol die volledig onderwater zit. De bol is voorzien van 3 grote ramen van 25mm. dik plexiglas waardoor er een schitterende plek is ontstaan om naar vissen te kijken, of koraal of wat al niet meer. Het Zuid Koreaanse Raonhaje bouwt deze Snorkelboot. Enige jaren geleden zijn ze bij Raonhaje begonnen met het EGO Concept, een semi duikboot die dus onder het wateroppervlak voer. Na verschillende tests, het behalen van een CE certificaat en onderzoeken naar commerciële haalbaarheid is men gestart met de productie van de Penguin.

 

De Penguin is een elektrisch aangedreven Snorkelboot die in de onderwaterbol plaats biedt aan 2 personen. Op het bovendek, dus boven water, is een loungedekje met een stuurstand. De Penguin is zowel boven als onder water te besturen. Dit laatste is wel humoristisch wanneer je met z'n tweetjes gaat varen. Zodra je onderwater gaat zien je mede watersporters dus je lege boot voorbij varen, jij zit immers onder water te sturen..... Dat zal me wat meldingen gaan geven. Wat wel aardig is: wanneer de accu's helemaal volgeladen zijn kun je maarliefst 8 uur lang op kruissnelheid (9 km.p.u.) varen.

 

Even wat kale gegevens van de Penguin:

- lengte: 3970mm

- breedte: 3540mm

- diepgang: 2000mm

- gewicht: 4350kg

- 4 opvarenden maximaal (348kg)

- aandrijving: elektrisch

 

Het mooie van de Penguin is dat deze een wereld opent die voor heel veel mensen tot nu toe verborgen was, de onderwaterwereld. Hoe gaaf moet het zijn om lekker relaxed met een hapje en een drankje naar de voorbij zwemmende vissen te kijken. Werelds toch? Zo'n Snorkelboot maakt het mogelijk. Oké, zo'n ding is natuurlijk niet voor alle vaargebieden geschikt, groen of blubberig water...... tja, dan zie je nix. Maar daar waar het water enigzins helder is..... WAUW!

 

Bestellen van zo'n Penguin kan inmiddels en je kunt zelfs je favoriete kleur kiezen, wat wil een mens nog meer. Insiders melden dat een Penguin ergens rond de € 40.000,- gaat kosten..... lijkt ons wat aan de lage kant maar goed, hij komt uit Zuid Korea en daar zijn ze blijkbaar niet zo duur. Anyway, meer info op www.raonhaje.com Veel snorkelplezier.

 

 

 

foto's met dank aan Raonhaje Korea & Rusland