Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
NEW: The OceanClub by Henk de Velde!

NEW: The OceanClub by Henk de Velde!

Dinsdag 7 januari 2014

Zeeheld Henk de Velde start 2014 voortvarend (leuke woordspeling: voortVAREND.....). Koud terug van zijn tocht naar Spitsbergen heeft hij alweer een nieuw avontuur op zijn scheepslog aangemaakt, een tocht naar het einde van de wereld!

 

De tocht naar het einde van de wereld: Finisterre!

 

'Is De Velde nu eindelijk compleet gek geworden?' vraag jij je wellicht af.... immers het einde van de wereld bestaat helemaal niet. Kom je aan het einde sta je aan een nieuw begin, hetgeen het einde geen einde maakt maar een begin..... Anyway: na zijn tocht naar Spitsbergen is het voor De Velde weer tijd geworden de trossen los te gooien op weg naar iets nieuws. Hij heeft gekozen voor Finisterre, letterlijk vertaald: einde van de wereld.

 

Kaap Finisterre (want zo heet het voluit) bevindt zich in Noord Spanje en is al sinds eeuwen bekend onder Pelgrims die er een heuse bedevaart naar toe houden. Of Henk op bedevaart gaat (hé weer zo'n leuke woordspelling: bedeVAART) valt nog maar te bezien, de traditionele verbranding van hun kleren door de Pelgrims zal De Velde vermoedelijk overslaan. Wat hij wel gaat doen is met geïntresseerden de tocht beleven, al varend en filosoferend. Hiervoor heeft hij 'The Ocean Club' opgericht. Een club die tal van nautische vaarvoordelen oplevert wanneer je er lid van wordt.

 

Samen met Henk de Velde het einde van de wereld bezoeken......... dat MOET wel een bijzondere belevenis zijn. Wil je meer weten over de tocht naar Finistere kijk dan op www.theoceanclub.nl

 

 

 

foto: Happy Sailor eigen collectie, mag gedeeld worden mits onder bronvermelding