Happy Sailor kwartaalmagazine voor alle watersporters

Henk de Velde :

"Ik zat 44 uur vastgebonden aan het roer!"

Lees meer in Happy Sailor Magazine editie: vaarseizoen 2014
Kings of the North, 2023
Happy Sailor kwartaalmagazine voor de watersport
Hup Holland Hup!

Hup Holland Hup!

Dinsdag 10 september 2013

'Hup Holland Hup, laat de leeuw niet in zijn hemdje staan'...... Wie kent dit liedje niet? Wie heeft het niet meegezongen tijdens een wedstrijd van het Nederlandse elftal ergens in den vreemde? Een prachtige tekst: 'Hup Holland Hup', een 100% aansporing om te Huppen, ofwel boven jezelf uit te stijgen. De tweede regel is wat triestiger: 'Laat de leeuw niet in zijn hemdje staan'.....

 

De Leeuw brult niet meer......

 

Helaas voor ons staat de leeuw anno 2013 tamelijk in zijn hemdje! Hij brult niet meer..... Hij is blij als men hem even met rust laat: 'Nee laat ons maar even'....... Wat is er aan de hand? Dit heeft alles te maken met de economische situatie waarin ons land beland is. We hebben al een flinke tijd te maken met een crisis waar wij als een van de weinigen maar niet uitkomen. De reden voor die crisis is de Europese Unie. Ooit ontstaan als handelsfederatie wat prima werkte 50 jaar lang om toen ten prooi te vallen aan hersenloze politici met een eigen agenda. Hersenloos? Oh ja VOLKOMEN!

 

Welke onzalige gek heeft ooit bedacht dat Duitsland en Frankrijk in 1 land verenigd zouden kunnen worden.... Kijk eens naar de Belgen, die kunnen zichzelf niet eens verenigen, laat staan Duitsers en Fransen. Maar goed, blind gemaakt door tomeloze hebzucht hebben de hersenloze zombies a.k.a. politici een vehikel geschapen genaamd Europa. Zoals vroeger in de klas al de regel was, de grootste is de baas, is dat in Europa niet anders. De groten zijn de baas en de kleintjes NIET. Nederland is een kleintje. Wij zijn dus NIET de baas. De bazen (Duitsland, Frankrijk, Engeland en Spanje) beslissen voor ons. Zij beslissen hoeveel wij moeten betalen aan hen...... Dat Nederland verreweg de grootste netto betaler is per hoofd van de bevolking en dat wij mede hierdoor NIET uit de CRISIS geraken boeit de groten niet, bij hen gaat het alweer beter dus wie maalt er om dat kleine leeuwtje dat zielig mauwend in zijn poldertje zit.

 

'Niet zeuren leeuw, je hebt er zelf voor gekozen!'

 

Tja.... onze politici hebben ervoor gekozen en daarmee zijn wijzelf ook verantwoordelijk zou je zeggen. MIS! Politici zijn leugenaars! Hoeveel van ons hebben niet op Mark Rutte gestemd omdat deze ferm voor de verkiezingen verklaarde vooral GEEN EXTRA GELD naar EUROPA en de GRIEKEN over te maken. 4 Weken na de verkiezingen ging de knip alweer open. Wij zijn voorgelogen, bedrogen en worden nu leeggeroofd..... Het enige dat je ons leeuwtjes kunt verwijten is dat we niet brullend naar Den Haag gaan en de leugenaars op het Binnenhof met pek en veren de polder uitdragen...... Wij, de massa, worden leeggeroofd..... de meute wordt armer, de elite rijker...... Autsch: dit is natuurlijk geen statement voor een magazine dat door botenbezitters wordt gelezen, immers botenbezitters zouden toch RIJK zijn???!?! Mis: het overgrote deel van de botenbezitters is gewoon net als de auteur van dit stukje Jan Modaal. We hebben een leuk inkomen, leuk huis en in tegenstelling tot de buurman geen caravan maar een boot. Lukt allemaal financieel best maar het moet natuurlijk niet te gek worden..... En wat doet Den Haag: die maakt het te gek. Gedreven door hun lege hersenpannen worden de lasten verzwaard, de accijnzen verhoogd en oma mag nog maar 1 x per kwartaal in bad in haar verzorgingshuis (bezuinigd moet er worden).....

 

Hoe extra zuur zijn dan de opgetogen berichten van de HISWA. Blij werd verkondigd dat de afgelopen beurseditie weliswaar minder mensen had getrokken maar dat deze wel meer hadden uitgegeven. Wij, Jan Modaal, hebben geen geld meer voor nieuwe boten. Wij verliezen ons werk en daarmee ons bootje! Wij hebben nix te zoeken op een HISWA, dat entreegeld kunnen we beter aanwenden om de fors gestegen Gemeente Belastingen mee te betalen. Minder mensen kopen duurdere boten...... dat is wat er gebeurd is op de HISWA 2013. De leeuw staat in zijn hemd!

 

Kijk zo'n crisis heeft natuurlijk ook voordelen. Doordat de gemiddelde Nederlander zijn boot niet meer in de vaart kan houden wordt het wel rustiger op het water. Filevaren op de Loosdrechtse plassen is weldra voorbij en iedere sluiswachter is blij dat er zo af en toe nog een bootje bij de Robbengatsluis het Wad op wil.

 

Anyway: Happy Sailor vindt dat we echt wat moeten gaan doen zodat de HISWA blij kan berichten dat de bezoekers aantallen op de beurs van 2014 nog nooit zo hoog zijn geweest en dat er nog nooit zoveel boten zijn verkocht. Hoe? Laten we beginnen met deze columm 1.000.000 x te delen en met z'n allen naar Den Haag te gaan om deze weerzinwekkende regering omver te werpen. Laat de leeuw brullen! Wakker moeten we worden, Jan Modaal moet weer Huppen! Ik zeg: iedereen een boot, iedereen moet in 2014 naar de HISWA komen om daar een boot(je) te KUNNEN KOPEN.... en het begint hier. Vandaag is de dag dat het begon...... en jij en ik waren erbij. Wij zijn de leeuw!

 

Hup Holland Hup, laat de leeuw maar naar Den Haag toe gaan!

 

Nu snap ik overigens best dat zo'n columm als dit geen reet veranderd maar iedere druppel is er uiteindelijk 1.... tot de emmer overloopt en geloof me: dat kan nooit meer lang duren!

 

 

Door:

 

André Miedema

Uitgever Happy Sailor Magazine